S primerno opremo, ki vas bo zaščitila pred vremenskimi vplivi, in pravim orodjem boste kos vsem nalogam.

Obutev: škornji z dobrim oprijemom

Če se nameravate podati na vrt med dežjem, se morate za to primerno obuti. Kupite vrtnarske škornje z dobrim oprijemom. Trava, zemlja in mah so namreč lahko zelo spolzki.

me_in_my_raincoat_001_001.jpg

Oblačila: zaščiteni pred dežjem

Pred dežnimi kapljami se zaščitite z debelim dežnim plaščem. Če vas bo premočilo do kože, se lahko prehladite. Premočeni in podhlajeni boste delo poskušali opraviti čim hitreje, zaradi česar lahko naredite napako, ki  ogrozi vašo varnost. Dežni plašč naj ima žepe na notranji strani. V enega od njih dajte svoj mobilni telefon. Če padete ali se poškodujete, boste lahko poklicali na pomoč. Na glavo si poveznite pokrivalo s širokimi krajci iz nepremočljivega materiala.

img_1176_001.jpg

Orodje: pravilna uporaba

Če ste navajeni, da vrtnarsko orodje po uporabi (začasno) položite na tla s konico navzgor, se tega čim prej odvadite. Če vam namreč na spolzkem terenu spodrsne, je lahko pristanek na trdem zelo boleč, lahko pa tudi smrtno nevaren. Orodje zato po uporabi vedno položite na bližnjo mizo, stol ali drugo podlago.

Električnih orodij v dežju ne uporabljajte. Košnja trave ali obrezovanje dreves odpadeta, saj elektrika in voda ne gresta skupaj. Pa tudi gibljivi ostri delci in spolzka tla ne.