Podjetništvo ima v družini Pavlinjek več kot 60-letno tradicijo, ki jo danes nadaljuje že tretja generacija. Začetek sega v leto 1950, ko so začeli predelovati kovinske izdelke in popravljati ter izdelovati mline. Leta 1974 so začeli proizvodnjo plastičnih izdelkov, medtem ko se je industrijska proizvodnja začela leta 1988, ko so se iz Murske Sobote preselili na novo lokacijo v Černelavce, kjer je sedaj zaposlenih 145 delavcev.

V podjetju poudarjajo, da je njihova najpomembnejša konkurenčna prednost nenehen razvoj. V razvojnem centru vsak teden razvijejo dva nova izdelka, kar jim skupaj s 4000 različnimi izdelki omogoča fleksibilnost in oskrbo trga v različnih dejavnostih. Zaupajo jim največje svetovne organizacije, kot so Nato, Shell, KTM, Ferreti in še bi lahko naštevali. Proizvodnja temelji na najnovejših tehnologijah za predelavo plastičnih mas. Imajo enega izmed štirih najsodobnejših robotov na svetu, laboratorij za pripravo materiala in testiranje izdelkov ter lastno mlinarno in reciklažo odpadne plastike pri proizvodnji.

Izgubo trgov po razpadu skupne države so nadomestili z internacionalizacijo prodaje po Evropi in širše. Stavili so na lastna predstavništva, zato jih imajo trenutno kar v 52 državah, medtem ko proizvode izvažajo po vseh celinah sveta. Skupino ROTO sestavlja 11 podjetij s proizvodnjo v Sloveniji, Hrvaški, Srbiji in Makedoniji. S ponosom povedo, da so v zadnjih letih prevzeli številne tekmece v regiji, kot so denimo italijanski Chicco in Rototehnika, avstrijski Polytech, madžarski Budaplast, srbska IPA in hrvaški INA OKI. Lansko poslovno leto je še njih prijetno presenetilo, saj so zabeležili kar 27-odstotno rast prihodkov. Ves dobiček so investirali v novo tehnološko opremo, da bodo lahko z njo še izboljšali konkurenčno sposobnost podjetja in zaposlenim omogočili ugodnejše delovne razmere.