Odprti stropi, obloženi z lesenimi tramovi, dajejo prostoru topel značaj in ga navidezno povečajo, saj v trenutku preusmerijo vaš pogled z notranje opreme pod strop. Poleg tega so tako obloženi stropi videti svetlejši, če na določena mesta namestite več lestencev ali drugih svetil. Ne glede na to, za kakšno barvo tramov se odločite, na koncu ne boste razočarani, saj so videti naravnost čudoviti.

izpostavljeni_tramovi_v_interjerju_1.jpg

Izberite ustrezno barvo lesa za sodobne prostore

Izberete lahko bele, svetlo rjave, črne in druge vmesne odtenke lesa. Barve in končni videz tramov prilagodite notranji opremi, saj se morajo za dramatičen in skladen učinek povsem ujemati. Težko boste zgrešili, če se boste na primer odločili za brezčasno črnobelo barvno paleto, ki je hkrati videti tudi zelo sodobna. Črno ali temno rjavo pobarvane nosilce kombinirajte s preprostimi belimi stenami, belim (in črnim) pohištvom, črnobelo dekoracijo in črnimi (ali belimi) talnimi oblogami.

izpostavljeni_tramovi_v_interjerju_3.jpg

Tramovi v sobah z rustikalnim pridihom

Temni leseni tramovi se najbolje prilegajo v sodobno opremljene in minimalistične domove, manjkati pa ne smejo niti v rustikalnih prostorih. Svetle lesene nosilce namestite pod strop rustikalno zasnovane kuhinje, saj jo bodo še posvetlili. Ustvarite lahko pravi kontrast med klasično kuhinjo ali moderno kuhinjo in neobdelanim lesom. Med opremo prostora pa vključite še druge lesene elemente, recimo rustikalne barske stole.

Izpostavljene tramove lahko tudi elegantno podaljšate do okenskih okvirjev ali z njimi obložite druge stenske elemente ter ustvarite privlačno leseno konstrukcijo, ki zaobjame ves prostor.

Več fotografij prostorov, opremljenih z impresivnimi izpostavljenimi tramovi, pa si oglejte tukaj.