Postelje prihajajo v različnih velikostih in oblikah. Okrogla postelja med ponudbo res izstopa in je zanimivo dopolnilo sicer običajnim kvadratnim ali pravokotnim sobam. Zato ni čudno, da je bila in je še vedno priljubljena tudi pri številnih slavnih osebnostih, kot sta na primer Hugh Hefner in Elvis. V nadaljevanju si preberite, kako izberete takšno posteljo za svojo spalnico.

Primerna le za večje spalnice

Udobne okrogle postelje so ponovno v trendu. Vendar pa morate pri iskanju idealne okrogle postelje za svojo spalnico upoštevati nekaj dejstev. Najprej je pomembno, da imate dovolj veliko spalnico, saj je okrogla postelja velik kos pohištva, vi pa najbrž želite dostopati do postelje z vseh kotov. Zaradi tega je primerna le za večje prostore, saj je v nasprotnem primeru končni rezultat videti neprivlačen ali celo smešen.

okrogla_postelja.jpg

Ko izbirate okroglo posteljo, morate biti pripravljeni zapraviti tudi nekaj več denarja za primerno posteljnino za tak tip ležišča. Iskanje odej in posteljnine je namreč običajno prav tako zahtevno kot iskanje postelje in morda boste morali posteljnino dati izdelati po meri.

Primerna postavitev z razgledom

Takšen tip postelje je odličen za večje prostore, ki skozi okna ponujajo dramatičen razgled na okoliško krajino. Umestite jo v spalnico z vgrajenim velikim televizorjem ali kaminom in ustvarili boste vrhunsko razkošje. Postavite jo na sredino prostora, nad njo pa obesite eleganten romantični lestenec. Omislite si lahko posteljo brez vzglavja, na katero položite kup okrasnih blazin različnih velikosti in oblik, ali pa takšno s poudarjenim oblazinjenim vzglavjem.

okrogla_postelja_1.jpg

Okrogle postelje lahko stojijo na dvignjenem podstavku, tako da se lahko na njej vrtijo v vse smeri. Imajo lahko tudi zaobljeno vzglavje ter prikrito razsvetljavo, ki osvetljuje vzglavje ali podstavek pod posteljo oziroma oboje skupaj.

Dekoracija z razkošnimi materiali

Zraven postelje se lepo podajo razkošni tekstilni materiali, kot sta krzno ali žamet. Iz njih naj bodo izdelane okrasne blazine, prevleke ali drugi dekorativni dodatki. Po tleh pred posteljo lahko položite okroglo preprogo ali pa nad njo obesite okroglo ali ovalno ogledalo, če želite v sobo vnesti še malo več glamurja.

okrogla_postelja_8a.jpg

Več primerov opremljanja spalnice z okroglo posteljo pa si oglejte v naši fotogaleriji.