Heterogena, a usklajena zunanja podoba

Iz hiše Lighthouse se ponuja čudovit razgled na okolico. Njena zunanja podoba je raznolika, a vseeno skladna. K heterogenemu videzu pripomore prizidek s kovinsko streho in stekleno steno, ki je ovita v lahko, perforirano oblogo iz aluminija. Ta plast iz aluminija, ki delno prekriva tudi okna, ki kukajo izpod nje, omogoča različno stopnjo odprtosti ali zaprtosti.

Okna so za sodobno bivališče presenetljivo majhna, kar je posledica zasebnosti, ki jo je zahteval naročnik. Tudi aluminijaste plošče so namenjene varovanju zasebnosti, saj preprečujejo mimoidočim, da bi videli v notranjost hiše.

lighthouse6.jpg

Terasa na strehi

Ponoči, ko so kovinske plošče osvetljene, saj skozi njih prodira svetloba iz notranjosti, je hiša videti še posebno očarljiva. Čez dan pa perforirane plošče  skrbijo za senco in razpršijo svetlobo, ki vstopa v notranjost. Hiša ima tudi lepo teraso na strehi, ki je pravzaprav bolj videti kot zeliščni vrt. Z nje se ponuja razgled na rečni kanal. Terasa stoji ravno nad kuhinjo, ki ima zaradi tega nekoliko nižji strop, kar pa ni moteče, saj je delno odprt zaradi visečih stopnic poleg nje. Stena ob stopnicah je skoraj v celoti prekrita z omaro, ki daje zanimiv prostor za shranjevanje in odlaganje knjig ali drugih predmetov.

lighthouse5.jpg

Bi tudi vi živeli v takšni hiši? Več njenih fotografij si lahko ogledate v naši fotogaleriji.