Izboljšajte funkcionalnost prostora in razmislite o tem, da hrbtno stran notranjih vrat ali vrat omar(ic) spremenite v uporaben prostor za odlaganje vsakdanjih reči.

Omarica z medicinskimi pripomočki

Na notranjo stran manjše omarice, v kateri hranite medicinsko opremo ali pripomočke za osebno nego, namestite manjše plastične posodice, kamor boste lahko shranili majhne predmete, kot so ličila in laki za nohte.

Kuhinjske omarice

Notranjo stran kuhinjskih omaric premažite z magnetno barvo, če ne želite uporabiti svedra in žebljev, saj je to najlažja rešitev, s pomočjo katere bo hrbtna stran vrat postala pravi magnet, kamor boste lahko na primer pritrdili pločevinke z začimbami.

organizedspicecabinet.jpg

Prostor za smeti

Čim bolje izkoristite tudi prostor za odlaganje čistilnih sredstev. Če je ta v kuhinji, kjer smeti hitro začnejo zaudarjati, lahko prostor za smetnjak uredite na notranji strani nižje ležeče kuhinjske omarice. Na vrata enostavno namestite vrečko za smeti.

Vrata, ki vodijo v shrambo

Hrbtno stran vrat, ki vodijo v shrambo, opremite s prostorom za hrambo, izdelanim iz zvite žice, običajno ovite v bel plastični ovoj. V zračne predalčke  shranite živila in druge manjše pripomočke, ki jih uporabljate pri kuhanju. Na notranjo stran vrat lahko pritrdite tudi navadno tablo, na katero boste zapisali razne opomnike in jedilnike.

message_board_rect540.jpg

Vrata garderobne omare

Če se počutite še posebno kreativne, na notranjo stran vrat garderobne omare namestite več manjših kaveljčkov za hrambo nakita ali dodatne police iz zvite žice za odlaganje čevljev. Na hrbtno stran omar lahko vgradite perforirano ploščo ali pa ploščo za shranjevanje izdelate sami iz lesene deske, okrasne tkanine in raztegljivih trakov (elastike).

Več primerov, kako najbolje izkoristiti prostor za vrati za shranjevanje, pa si oglejte v naši fotogaleriji.