Kotiček za sedenje na hodniku lahko z malo iznajdljivosti uporabite tudi kot območje za shranjevanje predmetov, ki je na primer podaljšek dnevne sobe. Pravzaprav lahko precej razširite svoj osebni prostor na neverjetno eleganten način, če na hodnik začnete gledati kot na dodatno sobo.

Poiščite primeren prostor za sedišče

Preden poskušate na hodnik ali v predsobo umestiti sedežno pohištvo, določite idealno postavitev le-tega. Prostor za sedenje ne bi smel ovirati prehodne poti, saj se drugače lahko vanj zaletite, ko se zmrači. Najboljše je, če je hodnik širok vsaj 1,8 metra, tako da sedežno pohištvo ne vpliva na odpiranje ali zapiranje vrat in ne moti drugih strukturnih elementov doma.

hodnik_prostor_za_sedenje.jpg

Najprej dodajte stransko mizico

Ko določite mesto za sedežni kotiček, tja umestite stilsko stransko mizico ali majhen predalnik. Uporabite lahko staro mizico v vintage stilu, ki ste si jo sposodili v drugem, sicer bolj natrpanem prostoru, kot je dnevna soba. Mizo prislonite ob steno med dvojimi vrati – postane naj osnova za postavitev druge opreme.

Na vsako stran mize en stol

Čeprav je hodnik širok, najverjetneje ni širok dovolj, da bi lahko izbrana stola umestili pred mizico. Zaradi tega dva oblazinjena stola z visokim hrbtnim naslonjalom postavite prav tako ob steno na vsako stran mize. Tkanine na stolu uskladite z barvo in slogom mize ter dekoracije.

hodnik_prostor_za_sedenje_2.jpg

Nad mizo obesite ogledala

Eno ali več manjših uokvirjenih ogledal pritrdite nad mizo, da je hodnik videti svetlejši in širši. Zrcalo po možnosti usmerite proti oknu, stil in barvo okvirja pa uskladite s pohištvom, ki ste ga uporabili - in ustvarili boste spektakularen prostor.

Na vsako stran ogledala dodajte svečnike

Poleg zrcala na steno, natančneje na vsako stran ogledala, obesite lepo okrašene svečnike iz kovanega železa in lesa. Stil svečnikov naj se ujema s podobo sedišča in ogledala. Če ne želite uporabiti pravih sveč, si omislite unikaten dekorativni svečnik z vgrajenimi svetili, ki le spominja na pravega.