Razgibana zunanja podoba

Kombinacija opek v barvi zemlje, cedrovine in aluminija v temno bronasti barvi ustvarja kontrastno, a hkrati usklajeno in lepo fasado. Zunanjo podobo te enodružinske hiše, ki je sestavljena iz več delov različnih barv in materialov, kar je značilnost modernega dizajna, dopolnjujeta manjša terasa in čudovit bazen na zadnji strani. Na videz hiše pomembno vplivajo tudi velike steklene površine ter skrbno zasajene rastline v njeni okolici.

Hiša stoji na nekoliko nagnjenem terenu, kar pa so arhitekti izkoristili in vključili garažo v spodnji del hiše ter razširili verando.

1325817810_front_porch_733x1000.jpg

Neskladen videz notranjosti

Tudi notranjost ima neskladen videz. Dnevno sobo, ki je povezana z zunanjimi prostori, razsvetljuje veliko naravne svetlobe, za kar poskrbijo velike steklene površine. Prostori se med sabo prepletajo, strop ob stopnišču je odprt, kar še dodatno pripomore k svobodnemu potovanju svetlobe skozi prostore.

1325817853_kitchen_2_528x330.jpg

Nevtralna paleta barv zunanjosti hiše se nadaljuje v interjerju, vendar pa jo tu poživlja nekoliko več živahnih odtenkov. Hiša je zaradi tega postavljena v nekoliko bolj tradicionalen kontekst, vendar pa ji nevtralna paleta barv skupaj s temno barvo tal iz hrastovega lesa in kontrastnimi belimi površinami hkrati daje moderen in eleganten videz. K urbanemu videzu pripomorejo tudi sodobni kosi opreme.

1325817938_overall_709x1000.jpg

Več fotografij sodobne kanadske hiše si lahko ogledate v naši fotogaleriji.