Stanovanje v večstanovanjski hiši se razteza na 145 kvadratnih metrih površine. Bilo je skoraj že v zadnji fazi gradnje, ko sta se lastnika odločila, da najameta profesionalnega brazilskega arhitekta in oblikovalca. Par je bil namreč nezadovoljen z razporeditvijo prostora ter tradicionalnim dizajnom pohištva in dekoracije, zato sta lastnika pri prenovi izbranemu arhitektu pustila povsem proste roke.

Borov les, cement in očarljive barve

Osnova za opremljanje prostorov je kombinacija polimernega cementa, mentolno turkizne in modre barve ter lesenih borovih plošč, s katerimi so stene delno obložene. Zidove ponekod krasijo umetniške slike in nenavadna geometrijska skulptura živih barv. Vse večje kose pohištva, kot so sedežna garnitura, klubske in stranske mizice, je zasnoval najeti arhitekt Guilherme Torres.

brazilsko_stanovanje_6.jpg

Pohištvo

Zraven glavnega vhoda v stanovanje kraljujejo jedilna miza in stoli preprostih minimalističnih oblik. Miza modre barve je izredno dolga, saj zavzame skoraj celo dolžino prostora. Območje jedilnice je od drugega prostora ločeno z izborom različnih tekstur in materialov: v dnevni sobi namreč prevladujejo tekstilni materiali, po tleh pa je položena tudi velika preproga kontrastnih barv.

Svetleča sedežna garnitura daje prostoru večji občutek razkošja, ki ga dopolnijo črnobele okrasne blazine. Turkizni klubski mizici čistih okroglih linij, podolgovat predalnik ob steni za sedežno garnituro in markantna talna svetila pa poskrbijo za sodoben trendovski videz prostora.

brazilsko_stanovanje_5.jpg

Drugi bivalni prostori

Medtem ko sta dnevna soba in jedilnica precej barviti, v drugih prostorih prevladuje brezčasna črnobela barvna paleta. Kuhinjske omarice so na primer čre barve in lakirane, da bolj odsevajo svetlobo, kuhinjski pulti pa so iz belega koriana, iz katerega so tudi klubske mizice v dnevni sobi in kotiček za obedovanje v kuhinji.

Več fotografij tega stilsko dovršenega brazilskega doma pa najdete v naši fotogaleriji.