Preberite si nekaj nasvetov, kako lahko v kopalnici pridobite nekoliko več prostora.

Skrijte kaj za vrata

Zakaj ne bi na zadnjo stran vrat dodali nekaj kljuk, kamor lahko obešate brisače? To je odlična rešitev tudi zato, ker so vrata večino časa odprta in nihče ne vidi, kaj visi na njih. Kavlje lahko namestite tako na zgornji kot na spodnji del vrat, da jih lahko dosežejo tudi majhni otroci. Namestite vsako kljukico posebej ali pa kupite obešalo s kljukami. Takšne kavlje lahko razobesite tudi po stenah ali omaricah, nanje pa nalepite imena, da se bo vedelo, katera brisača je čigava.

ducks_in_a_row_002.JPG

Primerno velika kopalniška oprema

Umivalnik je po navadi na višini približno 80 centimetrov, vendar pa tu ni pravil, ki bi se jih morali držati. Izberite umivalnik na takšni višini, kot vam ustreza, ter poskusite čim bolj izkoristiti prostor v omarici pod in nad njim. Pod umivalnik umestite omarico s predali ali vrati, kjer lahko shranjujete kopalniške pripomočke ali čistila.

floating_shelves_design_for_your_bathroom_520x693.jpg

Kopalnice so običajno umeščene med dvema večjima sobama. Včasih je prostor v njih nenavadno oblikovan, na primer, če so poleg hodnika ali če je na drugi strani stene garderoba. Prostor na steni lahko preprosto zapolnite z dodatnimi policami. Teh ni težko namestiti tako, da se prilagajajo linijam prostora, poleg tega pa jih lahko po potrebi prestavite drugam.

Sedež je tudi prostor za shranjevanje

Nekaj prostora tako v kopalnici kot drugih prostorih prihranite s sedišči ob oknu. Nanje lahko odlagate obleke, na njih oblačite majhne otroke, v omarici pod njimi pa shranjujete brisače ali druge predmete. Če imate večjo kopalnico, lahko izkoristite tudi površine nad kadjo, kamor lahko vgradite predale.

window_seat_1.jpg

Premislite, kaj vse shranjujete v kopalnici in če ta res pravo mesto za vse. Mogoče bi lahko brisače pospravili v omaro v spalnici? Izberite pripomočke, za katere nočete, da so na vidnem mestu – na primer čistila ali toaletni papir. Predmete, ki jih uporabljate vsak dan, razporedite v lepo kolekcijo košar, da se izognete neredu. Če imate v hiši več kopalnic, ni treba podvajati stvari v njih. Paket prve pomoči je lahko na primer spravljen v bližini kuhinje, druga zdravila in medicinske pripomočke pa v višje postavljeni omarici v večji kopalnici, kjer so izven dosega otrok.