Žametne zavese

Ponovno so v trendu žametne zavese, ki zaradi unikatne površine lovijo svetlobo na poseben način. Videti so odlično v skoraj vsakem domu, če prilagodite barvo zaves barvam dekoracije in notranje opreme; pričarajo pa občutek večjega razkošja in udobja.

Bambusova senčila in žaluzije

Bambusova senčila so v letu 2012 še posebno modna, saj so okolju prijazna rešitev. Obenem so dobra izbira, če želite bivalnim prostorom podariti več svetlobe in zraka, ker prepuščajo svetlobo, enostavno pa jih je moč tudi zviti v rolo in pospraviti. Občasno potrebujejo vzdrževanje, podobno kot druga senčila in zavese.

naravna_bambusova_sencila.jpg

Trendovske kontrastne barve

Kombinirajte različne barvne odtenke skoraj kontrastnih barv. Namesto enobarvnih zaves posezite po barvitih zavesah in draperijah, ki bodo takoj pritegnile vašo pozornost in poudarile dizajn ter barve sobe. Prostoru dodate svetlost in globino, če izberete bele ali zavese svetlih barv.

Obešanje draperij

Nekateri imajo radi dolge draperije, ki so nabrane in potekajo ob vznožju okna. Če imate majhen prostor, draperije obesite na strop, ne na okenski okvir oziroma polico. Tako umeščene draperije so letos še posebno modne, saj navidezno povečajo prostor; podobo pa dopolnite še z izborom ustreznih barv in vzorcev, na primer z navpičnimi ali vodoravnimi črtami.

trendovske_barve_zaves.jpg

Okraševanje zaves

V modi je tudi okraševanje oken: na okno ali zavese lahko pritrdite zabavne slike, ki so lahko natisnjene tudi na zavese. Če so stene v sobi temnejših barv, nikar ne uporabite še temnih zaves, razen, če želite ustvariti splošno dolgočasno vzdušje.