Čeprav imata avtorja različni življenjski zgodbi, sta se po različnih poteh dokopala do zelo podobnih, pogosto celo istih zaključkov. Prihod najmlajše članice družine Teresie pa ju je spodbudil k objavi svojih izkušenj in znanj v knjižni obliki.

Alternativno življenje z naravo

Knjiga Življenje z naravo Sebastjana Gregoršanca in Slobodane Slak vabi k ustvarjanju in razmišljanju. Ponuja rešitve, spodbuja iskanje lastnih. Svetuje, vendar ne narekuje. Spodbuja svobodo lastnih zamisli in daje vsakemu navdušencu številne možnosti ter dobro izhodišče za podrobnejše raziskovanje in iskanje. Obravnava človeka in njegovo bivalno okolje, izdelano iz lokalnih in recikliranih virov ter prebarvano z naravnimi premazi, zdravo in kakovostno prehrano, ki je prijazna tudi do jezička na tehtnici, nego otroka, ki daje zopet prednost dojenju in neponovljivemu stiku med materjo in otrokom; v knjigi je prvič v slovenskem jeziku opisana metoda brez plenic.

naslovnica_domen.jpg

Ekološka tematika in tisk

Knjiga diši po dobrih piškotih, zelenem soku, odličnem rižu z dušeno zelenjavo, daje občutek topline, čeprav je zunaj mraz, knjige pa kar ne morete spustiti z rok, tako prijetna in pristna je. Govori o bitju, ne imetju, zato je redkost, ni le drugačna in čudaška. Ni se pustila zasužnjiti z nobeno ekskluzivnostjo in elitizmom receptov za zdravo življenje in bivanje, pač pa črpa iz življenja in se želi vrniti nazaj v življenje bralca.

Bralec se na zanimiv način seznani tudi s kompostiranjem in kompostnim oziroma suhim straniščem, ki ga družina uporablja, čisto na koncu pa avtorja namigneta, kje in na kakšen način je danes mogoče kaj prihraniti. Ekološka pa ni samo tematika knjige, ampak tudi tisk z barvami na rastlinski osnovi in recikliranem papirju s kar štirimi okoljskimi certifikati. Še sporočilo avtorjev: "Naj bo knjiga vam in vsem, ki jo boste podarili, v veselje ob branju in v še večje veselje ob preizkušanju posameznih nasvetov."