Oranžni gospodinjski aparati in dodatki

Oranžna barva je vse bolj priljubljena v modni industriji, kjer nastopa v kolekcijah znanih modnih oblikovalcev, kot so Tommy Hilfiger, Elie Tahari in Adrienne Vittadini. Zdaj pa oranžni odtenki počasi osvajajo tudi področje notranjega oblikovanja, pohištva in dekoracije. Strokovnjaki menijo, da mehke linije blazin in posteljnih pregrinjal v svetlo oranžni barvi začinijo videz prostora.

Tudi okrasni dodatki, gospodinjski aparati in manjše elektronske naprave naj bi letos zažareli v živo oranžni barvi. Nekateri proizvajalci svoje priljubljene izdelke že ponujajo v odtenku ''Tangerine Tango''.

_5413184800239.jpg

Barve za steno

Tudi podjetja, ki proizvajajo barve, se prilagajajo navdušenju nad oranžno barvo in ponujajo odtenke te barve. Odtenkov je namreč mnogo – od svetlejših  do tistih, ki se približujejo rdečkasti barvi karmina. In katere so komplementarne barve, s katerimi je priporočljivo kombinirati oranžno barvo oziroma barvo pomaranče ali mandarine? Ujemala naj bi se z zeleno barvo limete, vode ali sivke.

orange_room_design_ideas_7_500x332.jpg

Oranžna barva, tako kot druge živahne barve, poživi prostor in vanj vnese energijo. Mogoče pa je vseeno bolje, da z živahnimi odtenki ne pretiravate. Pazite tudi, katero sobo boste opremili z živahnimi odtenki – ti so na primer primernejši za dnevno sobo, medtem ko so za spalnico boljše umirjene barve, saj je namenjena za počitek.

Če ste tudi vi navdušeni nad oranžnimi odtenki, pa si lahko nekaj prostorov v znamenju te barve pogledate v naši fotogaleriji.