Pri načrtovanju sobe za dva otroka morate upoštevati več stvari. Ustvariti morate skladen videz, obenem pa območja vizualno in fizično ločiti, tako da bosta imela oba otroka svoj zasebni prostor, ki je še kako pomemben za njun zdrav razvoj.

deljena_otroska_soba_1.jpg

Kreirajte kohezivno podobo

Odločite se lahko za dva različna pristopa: kreirate lahko na primer povsem skladno podobo otroške sobe za dva ali pa prostor razdelite na dva vizualno ločena predela. Če uporabite isto posteljnino na obeh posteljah ali pa iste barve in vzorce na stenah, boste najlažje pričarali skladen videz, ki se najbolje obnese v majhnih sobah. Poslužujete se lahko simetrije ali pa oba predela sobe povežete bodisi z istim okrasjem bodisi z istimi vzorci in barvami različnih dimenzij.

deljena_otroska_soba_2.jpg

Razdelite prostor na dva ločena dela

Če želite vsakemu od otrok omogočiti svojo zasebnost, sobo razdelite na dva dela. Kot pregrada prostora vam lahko služi visoka omara s knjižnimi policami, namesto katere lahko izberete tudi pograd, višjo garderobno omaro, predalnik ali drug kos pohištva. Fizično pregrado uporabite v primeru, da sta malčka po starosti več let narazen.

deljena_otroska_soba_3.jpg

V primeru, da se vam zdi uporaba fizične pregrade pretirana, zlahka izberete tudi drugačne pregrade, ki so začasna rešitev, na primer na sredino sobe na palico obesite pregradne zavese, ki jih lahko kadar koli pospravite in umaknete. Po drugi strani lahko po tleh položite drugačni preprogi ali pa na stene nalepite tapete istih barv, a različnih vzorcev.