Izrezane kartonske konjičke so poslikali, nato pa združili moči in skupaj pobarvali leseni gugalnik Hi konjiček, ki sta ga oblikovali arhitektki Mateja Panter in Jožica Curk. Pripravili sta tudi koncept razstave, ki je postavljena trinivojsko.

konjicek_razstava1.jpg

Prvi nivo je postavljen v višini otroških oči in je slikovno zasnovan. Dopolnjen je s kreacijami otrok na temo Hi konjiček. Drugi nivo, postavljen višje, dopolnjuje prvega s tekstualno vsebino in je namenjen odraslim. Tretji nivo, najvišji, obsega prostor pod stropom galerije in predstavlja materializirano idejo Hi konjička. Med »lebdeče« modele gugalnikov Hi konjiček je umeščen tudi konjiček, ki so ga v celoti poslikali otroci.

konjicek_razstava.jpg

Razstavo bo odprl profesor Janez Suhadolc, arhitekt in oblikovalec. Hi konjiček, ki so ga poslikali otroci, so podarili Ciciklubu, otroškemu knjižnemu klubu na Kongresnem trgu v Ljubljani. Konjička bodo po razstavi, ki bo na ogled do 17. februarja, predali v souporabo najmlajšim obiskovalcem Cicikluba, kjer jim bo popestril obisk in jim skozi igro približal knjigo.