Zgradba ima namreč na ključna mesta dodana številna okna/odprtine geometrijskih oblik, ki v notranjost spustijo sončno svetlobo, obenem pa omogočajo pasivno prezračevanje ter razgled na bližnje drevesne krošnje, nebo in druga zunanja območja.

Odprti in svetli prostori

V pritličju lahko najdemo kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo z odprtim načrtom prostorov. Ta predel hiše je hkrati za pol metra spuščen, tako da je površina lesenih talnih oblog za pol metra nižja od nivoja tal na bližnji zunanji terasi. Iz osrednjega prostora lahko stanovalci dostopajo do terase ali pa se po lesenih stopnicah povzpnejo do višje ležečega nadstropja.

avstralska_hisa_s_stevilnimi_okni.jpg

V pritličju se nahajajo tudi večja kopalnica, pralnica in prostor za shranjevanje, ki omogočajo neposredno povezavo med osrednjimi dnevnimi prostori in jasno opredeljenimi zunanjimi prostori. Zgoraj pa po drugi strani kopalnica povečuje udobje v dveh spalnicah. Tu najdemo še eno dnevno sobo, ki služi gledanju televizije v večernih urah in počivanju pred spanjem. V najvišji tretji etaži pa je zgrajena še ena spalnica.

Energijsko učinkovita zgradba

Fini jekleni elementi so v pravem kontrastu s prozornimi okni, lesenimi elementi in belimi fasadnimi oblogami, ki delujejo nekoliko starinsko. Pri gradnji je tako gradbena ekipa uporabila recikliran les, v hišo pa so vgradili energijsko učinkovite značilnosti objekta, na primer okna z večslojno zasteklitvijo, energijsko varčna svetila in med drugim opremo za varčevanje z vodo.

avstralska_hisa_s_stevilnimi_okni_6.jpg

Več posnetkov tega navdihujočega domovanja pa si oglejte v naši fotogaleriji.