Zaobljene linije lahko v svoj dom vnesete na različne načine. Že med gradnjo si lahko omislite zaobljene arhitekturne elemente, kot so oboki, ali pa obline v interjer prinesite z izborom zaobljenega pohištva in drugih elementov notranje opreme.

Zaobljena sedežna garnitura

Zaobljene linije naj bodo v prostoru dovolj opazne, zato naj bodo primerne velikosti. Svetujemo vam, da na primer izberete lepo zaobljeno sedežno garnituro, ki poživi še tako dolgočasen pravokotni prostor. Daljši zaobljen kavč namreč ne bo agresivno zlomil sobe na več delov, kot to storita dve pravokotni zofi, temveč bo prostor elegantno razdelil na dva dela in usmeril pogled proti sosednji sobi.

krivulje_v_interjerju_v_clanku.jpg

Če si omislite dve zaobljeni sedežni garnituri, ki ju postavite eno nasproti druge, vmes položite ovalno, okroglo ali kako drugače zaobljeno klubsko mizico. Tako boste poudarili vse obline in ustvarili bolj razgiban in topel bivalni prostor.

Zaobljeno pohištvo

Obline pa lahko zaznamujejo tudi druge kose pohištva, na primer stole, stranske mizice, omare in ne nazadnje stopnišče. Odločite se lahko denimo za okroglo jedilno mizo, okoli katere postavite stole z zaobljenim hrbtnim naslonjalom. Poseben učinek boste dosegli, če kombinirate zaobljeno pohištvo, obokana okna, vrata ali druge arhitekturne elemente in okrogel lestenec.

Zaobljeni dekor in podrobnosti

Če ne želite potrošiti veliko denarja za nakup zaobljenega pohištva ali obsežnejša gradbena dela, lahko izberete tudi manjše obline ali elemente, ki so le delno zaobljeni. Sobo lahko poudarite z okroglo okrasno skledo, lestencem ali drugimi okrasnimi detajli zaobljenih oblik.

krivulje_v_interjerju_v_clanku_2.jpg

Vzorci dekorativnih tkanin

Enak dizajn krivulj naj krasi dekorativne tkanine, kot so okrasne blazine, zavese, preproge in namizne prte. Priporočamo vam, da združite vzorce krivulj in  zaobljene elemente notranje opreme, saj tako pričarate romantičen in očarljiv ambient.

Več navdiha za uspešno opremljanje prostorov z zaobljenimi linijami pa poiščite v naši fotogaleriji.