Montažna hiša je skoraj v celoti izdelana iz lesa finskega macesna. Macesnov les je prispeval lastnik domovanja, ki ima v lasti manjši zasebni gozd. Na pogled nedokončana lesena streha ima poseben namen: lesena konstrukcija strehe (ali lesen okvir) namreč okolju ne škoduje, medtem ko bi zaprta streha z dodanim podstrešjem potrošila veliko energije in zavzela precej prostora.

pariska_hisa_z_na_videz_nedokoncano_streho_2.jpg

Na pogled nedokončana streha

Prostor na strehi so arhitekti izkoristili v popolnoma novem obsegu – tu so namreč uredili prostor za druženje, posedanje in peko na žaru ter zelenjavni terasasti vrt, na katerem uspevajo rastline, kot so kivi, bučke, vinska trta in druge. Z montažnimi lesenimi ploščami je gradnja potekala hitro, saj so stavbo gradbeniki postavili v dveh tednih, s čimer so uspeli zmanjšati izpuste ogljikovega dioksida v ozračje.

pariska_hisa_z_na_videz_nedokoncano_streho_3.jpg

Terase in južna stran hiše so oblikovane tako, da lovijo sončne žarke v zimskem času. Po drugi strani pa krošnje bližnjih dreves pričarajo popolno zavetje v času poletne vročine. Objekt je zasnovan tudi tako, da izkorišča naravno prezračevanje in naravno svetlobo ter zbira deževnico za zalivanje vrta.