Dnevno sobo opremite in okrasite glede na velikost in obliko prostora, pri čemer vam bo prav prišlo nekaj kreativnosti. Če sredino vaše majhne dnevne sobe krasi klubska mizica, kavčev okoli nje ne bi smeli postaviti tako, da so prislonjeni neposredno ob steno, ampak naj bi bila sedežna garnitura strateško postavljena na sredino sobe zraven oziroma okoli mizice.

Klubska mizica in kavč, ki stoji nasproti zidu

S takšno postavitvijo bo klubska mizica postala središče prostora, sedežna garnitura zraven nje pa bo pridobila prostor, kamor lahko odložimo vsakdanje predmete in noge. Območje za sedežno garnituro naj bo povsem prehodno in odprto, ob druge zidove pa lahko vgradite sistem odprtih polic, visoke knjižne police ali praktično omaro. Če imate poleg osrednjega kavča še večji oblazinjeni stol, ga postavite v kot sobe − usmerjen naj bo proti klubski mizici, za njim pa naj še vedno ostane vsaj nekaj centimetrov prostega prehodnega prostora.

postavitev_pohistva_v_dnevni_sobi.jpg

Klubska mizica in kavč, ki stoji zraven stene

Če imate le mizico in sedežno garnituro, naj bo med slednjo in steno za njo vsaj deset centimetrov široko prehodno območje. Če imate to možnost, kavč postavite zraven večjega okna in med njima pustite dovolj prostora, da se vi ali drugi družinski člani zlahka sprehodijo do okenske police.

postavitev_pohistva_v_dnevni_sobi_2.jpg

So ob steno za sedežno garnituro vgrajene visoke knjižne police? Potem bi morala biti razdalja med zadnjo stranjo kavča in sprednjo stranjo knjižne omare okoli 40 centimetrov, da boste lahko brez težav dostopali do knjižne zbirke. Če so za kavčem namesto odprtih polic omare s predali ali policami, ki se izvlečejo na plano, pa boste morali pustiti vsaj 75 centimetrov praznega prostora.