Dekoracija iz stekla

Doma lahko prav gotovo najdete veliko steklenih izdelkov, kot so kozarci, vaze in druge posode, zato jih uporabite in iz njih sestavite namizni okras, ki ga postavite na mizo v jedilnico ali dnevno sobo. Steklo zložite na večji pladenj, steklenice in kozarce pa naključno delno ali v celoti napolnite s kamenjem, listjem, cvetlicami in drugimi naravnimi elementi.

mesano_steklo.jpg

Stole oblazinite s staro tkanino

Stare lesene stole (ponovno) oblazinite z dotrajanim ali premajhnim puloverjem, ki bi ga drugače vrgli stran. Pulover razrežite in dovolj velik kos položite na sedež stola, nato pa pletenino napnite in jo na spodnji strani pritrdite z risalnimi žebljički ali spenjačem, če prekrivate že oblazinjen stol.

Servisni pribor iz bambusa

Iz hitro rastočega ekološkega bambusa je lahko izdelana prava paleta različnih izdelkov, med drugim tudi jedilni in servisni pribor, s katerim postrežete kosilo. Omislite si eleganten komplet, ki vam bo dolgo služil.

bambus_pribor.jpg

Reciklirana steklena posoda

Zakaj bi reciklirali samo steklenice, če pa lahko tudi druge steklene izdelke? Stekleno skledo od znotraj ali zunaj pobarvajte in okrasite z zanimivim vzorcem – pričarali boste pravo tridimenzionalno umetnino, če več skled pritrdite na steno.

Kreativni pladenj

Iz treh krožnikov in dveh starih skodelic za čaj ali kavo lahko sestavite večnadstropno skulpturo v stilu pladnja za sladice in predjedi, ki vam bo služila za postrežbo hrane. Skodelice preprosto prilepite z močnim lepilom na sredino krožnika, pustite, da se posušijo in novo posodo pred uporabo še ročno operite.

kreativen_pladenj.jpg

Steklena posoda za shranjevanje

Ostanke hrane shranjujte raje v stekleni in ne v plastični posodi, saj se plastika pri segrevanju razgradi in kemikalije pronicajo v živila. Zaradi tega si omislite raje posodo iz stekla, ki je varnejša za vašo družino in okolje, uporabite pa jo lahko tudi za shranjevanje suhih živil, kot so testenine in fižol.

Prtički iz starih oblačil

Mizo v jedilnici pa lahko na okolju prijazen način okrasite tudi, če sami izdelate očarljive prtičke. Razrežite staro, obrabljeno srajco, robove narezanih kosov blaga pa za bolj čisti videz zašijte. Iz srajc ali drugih oblačil iz primernih materialov izdelajte še kuhinjske krpe, saj boste s tem zmanjšali porabo papirnatih izdelkov.