Uspešno združene s klasičnim stilom

Sodobne tehnične naprave in klasični stil notranje opreme se med seboj klešejo, a s pravilno umestitvijo je lahko njihovo sobivanje tudi zelo uspešno. Sodobnost s preteklostjo povežete na dva načina – tako da posežete po retro dizajnu tehničnih naprav, ali pa z ustvarjanjem kontrasta med klasičnim stilom in moderno tehniko. Pazite le, da bo slednja s svojo dimenzijo ter zvočnimi in vizualnimi efekti delovala enako močno kot kvalitetno izdelano klasično pohištvo.

furniture_buying_tips_1024x768.jpg

Sodobni stil obožuje tehniko

Če obožujete moderni minimalistični stil opreme, z umestitvijo tehničnih naprav ne boste imeli nobenih problemov. Njihov dizajn je namreč popolnoma prilagojen prostorom, v katerih dominirajo ravne in čiste geometrijske linije. Avdio- in videonaprave ter zvočniki so standardna oprema stanovanjskih prostorov, zato je treba z njimi ravnati kot s kosi pohištva ter jih bodisi izpostaviti bodisi jih z barvo in dizajnom vključiti med druge elemente.

Tehnične in estetske zahteve pri postavitvi

Za učinkovito delovanje tehničnih naprav moramo te v prostor postaviti v skladu z določenimi pravili. Za kvalitetno ozvočen prostor angažirajte strokovnjaka, ob tem pa ne zanemarite estetike in končnega vizualnega vtisa. Če nimate posebnih akustičnih zahtev in kupujete naprave s standardno opremo, zvočnike po prostoru razporedite, kot se vam zdi najbolj primerno. Samostoječe boste z lahkoto premikali po sobi in ustvarjali vedno nove podobe prostora. Na voljo je veliko oblik zvočnikov, z izbiro zvočnikov v ravnih geometrijskih linijah pa v nobenem primeru ne boste udarili mimo, saj se dobro vključijo v vse stile notranje opreme, od modernega do rustikalnega.

living_room_with_plasma_tv.jpg

Nekatere vrste zvočnikov in tehničnih naprav boste z lahkoto zlili s pohištvom, saj so tudi sami videti kot kos pohištva. Če se odločite za regal z minimalističnimi kockami in policami, boste brez problema našli na las podobne tehnične naprave, ki jih boste z lahkoto "skrili" vanj. Lahko se odločite tudi za barvno kombinacijo – denimo bel regal in črne tehnične naprave ali obratno.

Ob postavljanju zvočnikov na zid okoli televizijskega sprejemnika je treba upoštevati določena pravila, sicer prostor ne bo deloval skladbo in celovito. Zvočnike postavite na levo in na desno stran televizorja v enaki oddaljenosti od sprejemnika. Tako boste ta prostor razbremenili oziroma osvobodili, svoji kreativnosti pa dali prosto pot za dekoracijo kakega drugega dela sobe.