Jasna razdelitev

Eno od glavnih načel feng šuja je, da so prostori med seboj jasno (vidno) ločeni. To lahko storite s preprogo, zavesami ali razdelki. Tako boste prostor odprli, obenem pa ohranili zasebnost.

Brez prenatrpanosti

Kupite takšno pohištvo, s katerim ne boste »zadušili« prostora. Tudi polic nikar ne preobremenite. Prenatrpanost lahko ovira pozitivno energijo.

fireplace_modern_design_gas.jpg

Razporeditev pohištva

Velike kose pohištva (denimo posteljo) postavite tako, da vam bodo ob vstopu v prostor takoj padli v oči.

Barvna shema

Feng šuj pravi, da je majhen prostor v temnih barvah videti kot jama. Zato ga prepleskajte v svetle in živahne barve in ga tako naredite prostornejšega. Prostor bo večje deloval tudi, če boste eno steno prepleskali z živo barvo - če so vaše stene bele, posezite po svetlo modrih, zelenih, rožnatih ali rumenih odtenkih.

hickman_entrance_554x369.jpg

Prosta vrata

Tudi v majhnem domovanju morate izpred vrat odstraniti stvari. Prostor pred njimi mora namreč ostati prost, da lahko skozenj neovirano teče pozitivna energija.

Red

V pospravljenem prostoru či veliko lažje kroži kot v neredu. Še posebej pazite na to, da to ni prva stvar, ki jo uzrete ob vstopu v prostor. Ustvarite pozitivno osrednjo točko – kupite svetilko in jo nastavite tako, da bo ob prihodu domov svetila. Tako boste namesto nereda uzrli lepo svetilko, pri gostih pa ustvarili pozitiven prvi vtis.

Kako urediti majhne prostore v skladu z modrostjo feng šuja, si oglejte v fotogaleriji.