Glavna privlačnost v organsko urejenem prostoru je kombinacija nasprotujočih si tekstur ter postavitev surovih in obdelanih, pustih in sijočih, gladkih oziroma grobih površin. Prevladujejo nevtralna barvna paleta, mehko oblazinjeno ali leseno pohištvo in žareči dekorativni dodatki.

1771_atlantic_living_room_2.jpg

Pohištvo in druga notranja oprema

Pobeljeni stoli, izpostavljeni leseni tramovi, rustikalni leseni lestenci ali svetilke in modne tkanine se odlično podajo k stenskim umetninam s pozlačenimi okvirji in plišasto sedežno garnituro v ognjeno oranžni barvi. Vaše čute bodo zapeljali tudi starinski podporni stebri, mehke preproge iz morske trave in stoli v francoskem rustikalnem slogu.

1771_atlantic_living_room_1.jpg

Dekoracija in materiali v organskem stilu

Preproste bele ali kremno pobarvane stene popestrite z dvema ali več lestenci iz naravnih materialov in ogledali z okvirji, na katerih so pritrjene morske školjke, leseni ostružki, storži ali druge podrobnosti iz narave. Poleg tega v sobo namestite še druge odsevne ali svetleče elemente, ki bodo odsevali naravno svetlobo po prostoru.

1771_atlantic_bedroom.jpg

Za večjo eleganco poleg lesa izberite naravne materiale, kot so kamen, granit in marmor, ki naj krasijo kose pohištva in delovne površine v kuhinji. Majhen del teh materialov naj bo vpleten tudi v lestenec, stenski okras ali drug element notranje opreme. Če izberete nevtralno paleto prostora, boste z menjavo dekoracije, na primer okrasnih blazin, v trenutku spremenili podobo cele sobe.