Vašo kotno kuhinjo smo z ene strani zaprli z drsnimi vrati iz stekla, s katerimi smo nekoliko omejili prehod vonja iz kuhinje v dnevni prostor in jedilnico. Prav tako morebitno razmetana posoda v kuhinji ne bo motila pogleda vašim obiskom. Spodnji kuhinjski elementi so obarvani v svetlo rjavo barvo, medtem ko so zgornji elementi beli. Tako v prostoru ne bo občutka nasičenosti in natrpanosti. Kuhinjo krasi tudi nenavadna napa v obliki krogle.

orhini_274_1.jpg

V kuhinji klasične ploščice lahko nadomestite s steklom, ki nima robov (fug), v katerih se nabira umazanija, in ga je zato zlahka čistiti. Po večini se uporablja kaljeno steklo debeline 6 mm, ki je mehansko odporno proti udarcem in vročini. Steklar na podlagi natančnih izmer odreže steklo tako, da se prilega med elemente.

orhini_274_2.jpg

Barve in teksture stekla lahko prilagodite svoji kuhinji ali pa jih poživite s fotofolijo, ki se prilepi na zadnjo stran stekla. Za vas smo izbrali motiv, ki se odlično poda k brezčasni kuhinji. Vitici različnih barv namenoma nista preveč vsiljivi, saj je znano, da se močnih vzorcev hitro naveličamo.

Jernej Orhini, dipl. oblikovalec