Dizajn, ki izstopa

Zaradi okoliških stavb, ki so dokaj običajne, hiša Toda še bolj štrli iz povprečja. Pravzaprav bi bilo podobno stavbo težko najti celo v svetovnem merilu. Njena edinstvena konstrukcija je tudi posledica želja naročnika, ki je imel glede dizajna precej posebne želje. Med drugim je hotel, da se iz hiše ponuja pogled na okoliške stavbe, vendar pa mora stati eno nadstropje nižje. Poleg tega mora biti bivališče tudi varno in še pustiti nekaj prostora za širitev, če bi lastnik kdaj v prihodnosti tam odprl trgovino.

1324687616_hiroshima8114.jpg

Da so ustregli svoji stranki, so se arhitekti odločili, da hišo popolnoma dvignejo od tal. Tako je videti nekako kot ptičja hišica, seveda v veliko večjih dimenzijah. Bivališče ponuja panoramski pogled na okoliško pokrajino, dvignjen položaj pa pomeni tudi večjo varnost in manj motenj iz okolice.

jet8t7uj6.jpg

Razgled z višine

Streha je ravna in nekoliko nagnjena in pravzaprav sestavljena iz ene neprekinjene plošče, do nje pa vodijo stopnice. To ploščo je sicer mogoče v prihodnje še razširiti. Hiša je zgrajena v obliki kroga z luknjo na sredini. Zaobljena stena je po vsej dolžini delno iz stekla, kar še poudari panoramski razgled.

1324687815_okada_kimihiko5165.jpg

Zanimivo hišo Toda si lahko še z drugih zornih kotov ogledate v naši fotogaleriji.