Uporabnost

V teh časih se vse več ljudi odloči za manjše stanovanje in temu se prilagajajo tudi proizvajalci pohištva. Oprema je tako namenjena čim boljšemu izkoristku prostora. V spalnici lahko na primer izkoristimo prostor pod stropom s knjižnimi policami ali omaricami. Tudi drsna vrata na garderobni omari zavzamejo manj prostora kot navadna.

ikea_bedroom_design_ideas_2012_5_554x377.jpg

Prostor pod posteljo lahko izkoristimo za shranjevanje različnih predmetov, na primer odej. Stene zapolnimo s prikupnimi stenskimi omaricami ali policami, hkrati pa imamo dovolj prostora še za manjšo nočno omarico ob postelji.

ikea_bedroom_design_ideas_2012_8_554x645.jpg

Nekateri elementi so prilagojeni za delovni kotiček, ki si ga lahko uredimo v spalnici in ga takrat, ko ga ne potrebujemo, preprosto zakrijemo s pregradno zaveso. Ta prekrije tudi vse police, zaradi česar je prostor videti bolj urejen in manj natrpan.

ikea_bedroom_design_ideas_2012_2_554x323.jpg

Prijetne barve

V Ikeinih spalnicah prevladujejo nežne, prijazne barve, med katerimi so tudi živahni odtenki. Pogosti barvi postelje in omaric sta bela in bež. Nežni nevtralni odtenki nam namreč omogočijo, da lahko spalnico okrasimo z različnimi dekorativnimi elementi. Svetle barve poleg tega pripomorejo k bolj zračnemu in odprtemu videzu, kar velja tudi za delno steklene omarice.

ikea_bedroom_design_ideas_2012_9_554x377.jpg

Nekaj kosov pohištva je tudi v temno rjavi barvi lesa, ki deluje naravno in domače ter se lepo ujema z nežnimi pastelnimi odtenki drugih elementov v prostoru. Na občutje barv v prostoru pomembno vpliva tudi izbira posteljnine.

ikea_bedroom_design_ideas_2012_1_554x377.jpg

Prostor v sobi lahko učinkovito izkoristimo z obešalniki na drogu. Pod njimi je še dovolj prostora za omarice, hkrati pa oblačila služijo tudi kot neke vrste dekoracija, saj s svojo raznolikostjo barv poživljajo prostor. Enako velja za uporabno živo rdečo mizico, ki je nameščena nad posteljo in na katero lahko odlagamo knjige ali druge predmete, ko je ne potrebujemo več, pa jo preprosto premaknemo drugam.

ikea_bedroom_design_ideas_2012_6_554x377.jpg