Skrivnost uspeha je v tem, da izberete primerno pohištvo in ga tudi prav razporedite.

Izberite prave kose pohištva

Začnete lahko z velikimi pohištvenimi kosi, kot so omare ali knjižne police. Vanje lahko namreč pospravite celo vrsto predmetov - in to v slogu. Te lahko dopolnite tudi z manjšimi, bolj zaprtimi kosi, na primer majhnimi barskimi ali stranskimi mizicami z dodatnimi predali in policami, v katere lahko pospravite manjše predmete, kot so baterije, igralne karte ali daljinski upravljalnik. Nekateri strokovnjaki priporočajo, da si namesto klubske mizice omislite otomano, saj jo lahko uporabite na več načinov, med drugim kot podstavek za hrano (če uporabite pladenj), naslonjalo za noge in tudi prostor za shranjevanje stvari.

nfu_24974_l.jpg

Izkoristite prostor

V interjer lahko vključite tudi neobičajne manjše kose, na primer starinsko, na vrhu oblazinjeno skrinjo, ki lahko služi tako kot naslon za noge kot tudi prostor za shranjevanje. Vanjo lahko na primer pospravite okrasne blazine. Prostor izkoristite z vgrajenimi elementi, na primer sediščem ob oknu, pod katerim je vgrajen prostor za shranjevanje, ali pa vgrajenimi stenskimi enotami, kot so omare ali police. Uporabite lahko tudi različne košare, v katere hitro pospravite stvari.

22158_0_8_0399_traditional_family_room_1.jpg

Pri okrasnih predmetih lahko izkoristite tud njihovo uporabnost. Če imate dekorativno lončeno posodo, vanjo pospravite manjše stvari, kot so kabli, polnilniki ali baterije. DVD-ji in zgoščenke naj ne bodo v originalnih škatlah. Raje jih pospravite v posebne torbice, ki so videti kot albumi, saj tako prihranite nekaj prostora. Televizorji z ravnim zaslonom so odlični za majhne sobe, saj sprostijo prostor na tleh. Omarica za televizijo naj bo zaprtega tipa, da lahko vanjo skrijete videoopremo in filme. Če so predmeti skriti za vratci, je prostor videti veliko bolj urejen in večji. Pri nakupu televizorja pazite, da ne bo prevelik za vašo dnevno sobo.

colorful_living_room_interior_design_ideas2.jpg

Določite meje in pospravite prostor

Določite meje za določene stvari – na primer količino prostora, kamor lahko shranjujete igrače. Ko se začnejo predmeti kopičiti čez vse meje, je mogoče čas, da se nekaterih znebite. Seveda pa je ključ do ohranjanja organiziranega prostora tudi pospravljanje. Vsak dan si vzemite nekaj časa, da sproti pospravite in počistite na novo nastali nered.