Namesto enega večjega pohištva izberite dva ali tri manjše kose, ki jih združite v skupino. Poleg pohištva se lahko v prostoru več kot enkrat pojavijo tudi lestenci in druga svetila, stenske umetnine, preproge in drugi elementi dekoracije.

Ponavljanje enakih kosov pohištva

Prav poseben učinek boste dosegli, če v jedilnico namesto ene jedilne mize postavite dve manjši mizi enake barve in stila. Mizi naj bosta vpadljive rdeče barve ali pa naj se ponašata z drugo dramatično barvo, v katero sta vsaj delno oviti jedilnica in kuhinja. Zraven miz dodajte vizualno podobne stole kremne ali bele barve oziroma v odtenku šampanjca. Ponovite lahko tudi druge kose pohištva, od dveh klubskih mizic v dnevni sobi do več stenskih omaric.

ponavljanje_pohistva.jpg

Ponavljanje materiala

V en prostor umestite določen material, ki ga množično ponavljate skozi vso sobo. Če izberete les, pazite, da je je v enakem barvnem odtenku in s podobno končno obdelavo, da je vizualno res enoten. Impresiven učinek dosežete, če na stenske omarice pritrdite enako velika ogledala.

Ponavljajoče se preproge

Kupite več enakih preprog v različnih velikostih in jih uporabite za ločevanje prostora na več delov. Ker so preproge enakih vzorcev in barv, boste prostor hkrati poenotili in ga združili v vizualno celoto. Priporočamo vam, da po tleh položite dve preprogi, na kateri ne postavite nobenega pohištva. Tako bosta  videti kot umetnina na tleh.

Ponavljanje ogledal

Ogledala so ravno tako klasični elementi dizajna, ki so primerni za podvajanje ali večkratno ponavljanje. Omislite si lahko tudi eno večje ogledalo s širokim okvirjem, v katerega je vgrajenih več majhnih ogledalc. Zapomnite si, da velikost ponavljajočih se elementov ni pomembna!

ponavljanje_ogledal.jpg

Več svetil enakega dizajna

Zelo modna so tudi večja enaka svetila, bodisi da gre za lestence bodisi za talne svetilke. Lepo je videti pet lestencev prečiščenih linij, ki visijo s stropa, ali pa dve večji namizni svetilki. Seveda lahko v eni sobi ponovite tudi več elementov naenkrat, ne le enega kosa pohištva ali dekoracije.

Več posnetkov interjerjev s ponavljajočimi se elementi notranje opreme pa si oglejte v naši fotogaleriji.