Parcela, na kateri stoji hiša, meri 2500 kvadratnih metrov, njena notranjost pa 381 kvadratnih metrov. Lokacija ponuja lastnikom popolno zasebnost, do nje pa seje mogoče priti samo peš po 75 metrov dolgi poti, ki se vije nad konstrukcijo. Z nje se razprostira fantastičen razgled na okolico ter bližnjo reko. Lastnika sta svoje novo domovanje poimenovala Paratiho, kar v maorščini pomeni raj. Zelo prikladno, kajne?

natural_and_fresh_awesome_dulieu_residence_in_new_zealand_by_studio_mwa_600x398.jpg

Naravni elementi

Ne samo, da je zgradba obkrožena z naravo, tudi sama je zgrajena iz naravnih materialov (armiranega betona, jekla in lesa). Tudi njene danosti izkorišča v polni meri – tako sonce za ogrevanje kot deževnico za spiranje stranišča in zalivanje trave, okolju prijazen pa je tudi greznični sistem.

Prehajanje med notranjimi in zunanjimi prostori

Prehodi med notranjimi in zunanjimi prostori so skorajda neopazni. Hiša je zelo odprta in svetla, sa je skorajda 70 odstotkov zunanjih sten iz stekla.

sliding_door_design_at_awesome_dulieu_residence_in_new_zealand_by_studio_mwa_600x360.jpg

Tri dnevne sobe in garaža za tri vozila

Hiša ima tri spalnice in studio. Glavna spalnica ima tudi garderobno sobo in kopalnico. Hiša ima tri individualne dnevne sobe in trojno garažo. Dostop do drugih dveh kopalnic in toaletnih prostorov za goste je omogočen tudi invalidom. Razporeditev prostorov je takšna, da omogoča ločitev formalne dnevne sobe in jedilnice ter kuhinje in prostorov za druženje.

bars_chair_design_at_awesome_dulieu_residence_in_new_zealand_by_studio_mwa_600x399.jpg

Prost dostop do zunanjih prostorov

Tretji bivalni prostor je umeščen v bližino sob za goste, kar omogoča prijetno sobivanje v času njihovega prihoda. Vse sobe imajo dostop do vseh zunanjih prostorov, tako da lahko tako domačini kot povabljenci uživajo v čudoviti naravi. Okoli hiše se razprostirajo velika terasa, vrt z okoliškim grmičevjem in nekaj majhnih jezerc ter ribnikov.

Več fotografij tega modernega novozelandskega domovanja si oglejte v naši fotogaleriji.