Preberite si nekaj nasvetov, kako lahko v dnevni prostor vključite modre tone.

Leseno pohištvo

Če v dnevni sobi prevladuje leseno pohištvo, je včasih težko najti popolno barvo za stene. V takšnem primeru je najbolje, da uporabite komplementarne barve - in modra je odlična izbira. Modre odtenke lahko na primer uporabite za zavese, morda tudi v kombinaciji z drugimi barvami, na primer sivo ali bež. Nevtralni toni, kot sta siva in bež, namreč ne prihajajo navzkriž z glavno, poudarjeno barvo.

blue_living_room_design_ideas.jpg

Modre preproge, luči, okrasne blazine…

Modre odtenke lahko uporabite tudi za preproge, luči, okrasne blazine in druge predmete. Tudi pohištvo je lahko v modri barvi. Modra v kombinaciji z rjavo ali bež barvo je videti preprosto čudovita. S takšnimi odtenki bo vzdušje v dnevni sobi postalo tako mirno in prijazno, da boste v njej hoteli preživeti ves dan.

blue_living_room_design_ideas5.jpg

V modro dnevno sobo pa lahko vnesete tudi nekoliko več barvitosti. Če se odločite za modre stene, je najbolje, da izberete pastelne tone namesto živahnejših. Vintage dizajn in teksturirane tkanine v kombinaciji z modro in kremno barvo vnesejo v prostor pridih jasnine in svežine, pa tudi klasične elegance.

blue_living_room_design_ideas8.jpg

Belomodre proge

Uspešen dizajn dnevne sobe lahko ustvarite tudi tako, da vanj vključite modre in bele črte, saj so te vedno elegantne. Za blazine, zavese ali preprogo lahko uporabite potisk z navtičnimi motivi. Modra je videti čudovita tudi v kombinaciji z belimi stenami in temnim lesenim pohištvom.

Več lepih barvnih kombinacij z modro pa si lahko ogledate tudi v naši fotogaleriji.