Napisano vsekakor velja za to moderno nordijsko hišo v bližini Osla na Norveškem, ki jo je lastnik zgradil sam, in ki je kljub prevladujoči beli barvi topla in svetla. Videti je kot hišica iz pravljice, ki združuje tradicionalni dizajn in sodobne poteze.

Svetla in zračna hiša

V zgradbo so vgrajena velika okna, podobna belim zidovom in nekaterim kosom pohištva v notranjosti, ki navidezno povečajo bivalne prostore, saj poskrbijo za večje udobje in zračnost prostorov. Zaradi njih objekt izkorišča pasivno prezračevanje in se odlično poveže z okolico. Popolnoma belo hišo na nekaterih delih popestrijo rjave lise pohištva, svetil in druge opreme, ki razbijejo navadno belo podobo in pričarajo posebno vzdušje.

nordic_house_balcony.jpg

Zraven hiše je urejenih več teras, kjer se lahko stanovalci sproščajo v prostem času. Osrednja lesena terasa je v spodnjem nadstropju, medtem ko je glavni balkon v zgornjem nadstropju umeščen neposredno nad teraso. Ta del hiše ima prav poseben šarm, ki ga lahko zasledimo tudi v vsakem kotičku prostorov.

Prikupni bivalni prostori

V spodnjem nadstropju najdemo kuhinjo s kuhinjskim otokom, jedilnico in dnevno sobo, medtem ko so spalnice in drugi prostori zgoraj. Tako pohištvo in njegova razporeditev kot dekoracija odsevajo nordijski stil, ki ga naravna svetloba le še poudari.

nordic_house_living.jpg

Več fotografij te svetle in zračne nordijske hiše pa si oglejte v naši fotogaleriji.