Prenovljeno stanovanje je umeščeno v najvišje, dvanajsto nadstropje večnamenske stavbe, zgrajene leta 1998. Razprostira se na 108 kvadratnih metrih površine, zraven pa sodi tudi 151 kvadratnih metrov velika terasa.

loft_in_bratislava_08_1_dnevna.jpg

Bivalni prostori

Glavna naloga najetih oblikovalcev je bila izboljšati uporabnost bivalnih prostorov in terase. V ta namen so razširili dnevno sobo, in sicer tako, da so kuhinjo prestavili v kot večjega odprtega prostora. Prevladujoči element v domu so povoskane talne obloge iz svetlega jesena, iz katerega so izdelani tudi kuhinjski bar in nekateri kosi lesenega pohištva.

loft_in_bratislava_04.jpg

Zunanji prostori

Iz jedilnice in dnevne sobe lahko stanovalci stopijo na prostorno teraso, prekrito s streho, ki je celo večja od stanovanja. V streho so vgrajeni trije okrogli svetlobniki, ki pomagajo osvetliti območje odprte terase.

loft_in_bratislava_05_800x1171.jpg

Tu so postavljeni zunanji bivalni prostori, ki so pravzaprav podaljšek notranjih prostorov: dnevna soba, jedilnica, zunanja kuhinja (žar), spalnica in odprta kopalnica. Prostori so od predela terase, ki ni pokrit s streho, ločeni s stekleno steno, ki jo je mogoče odpreti, tako da je omogočen prost pretok zraka.