Navtični znaki

Ljubitelji morja, ribolova in plovbe boste zagotovo navdušeni nad navtičnimi znaki. Izberite znake, ki prikazujejo barvite in modre slike svetilnikov, rakovic, jastogov in priljubljenih lokalnih rib, ali pa si omislite znake, na katerih so napisane cele besede, na primer "marina" ali "popravilo čolnov".

Znaki iz trgovine z živili

Namesto navtičnih lahko na zid obesite znake, ki prikazujejo slike jabolk, pomaranč ali breskev. Še posebno zabavni na pogled so znaki, na katerih je napisana še cena izdelka, ki ga prikazuje. V bližino kuhinjske nape ali drug kotiček kuhinje oziroma jedilnice lahko dodate tudi znake s krofi, krušnimi ali mlečnimi izdelki. Če le imate to možnost, poiščite starinske table ali napis nekdanje trgovine, ki je obratovala pred leti.

znaki_iz_trgovine.JPG

Znaki iz restavracij

V manjših restavracijah ali barih, kjer strežejo le pijačo, velikokrat vidimo znake, ki prikazujejo jedi z menija. Bivalni prostor lahko po njihovem vzoru popestrite denimo z znakom krožnika, polnega špagetov, rogljičkov ali drugih jedi, ali znakom smešnega kuharskega mojstra z brki. Jedilnico okrasite s francoskimi znaki iz bistrojev, na katerih najdemo fotografije elegantnih vin in Eifflovega stolpa.

bistro_znak.jpg

Znaki s plaže

Vsaj delček plaže vnesite tudi v bivalne prostore. V spalnico obesite na videz obrabljen znak, ki nakazuje območje plaže ali prepoveduje aktivnosti na njej, saj je tako bolj pristen. Na znaku so lahko prikazani tudi kokosovi orehi, deska za deskanje ali na primer natikači. "Plaža je v tej smeri" naj piše tudi na znaku, obešenim na hodniku, zraven katerega je narisana puščica, ki kaže v smeri spalnice. Table obesite na pod strop, nad omarami, nad posteljo ali sedežno garnituro. Nekaj jih lahko celo umestite na dvorišče in v okolico vašega doma.