Kopalna ali masažna kad, kabina za prhanje in drugi elementi v sodobnem stanovanju niso namenjeni le vzdrževanju osebne higiene, temveč tudi spodbujanju estetskega doživljanja prostora. Omislite si kopalno kad s posebnimi vodnimi učinki in povečajte kakovost bivanja.

Masažna kopalna kad ni več finančno nedostopno razkošje za bogataše, temveč si jo lahko privošči prav vsak po povsem dostopnih cenah. Na voljo so številni modeli, tipi in oblike, ki jih izberemo glede na proračun, zasnovo prostora, kamor jo umeščamo, in funkcijo, ki jo bo kad imela. Ob nakupu kopalne opreme se pozanimajte o tehničnih lastnostih, moči vodnega curka, tipu šob, količini porabljene vode, vzdrževanju, čiščenju in drugih podrobnostih.

bolla_whirpool_okrogla_kad.jpg

Tipi masažnih kadi

Najprej si oglejte mesto v domu, kjer nameravate masažno kad vgraditi. Pomembno je, da zanjo najdete pravi položaj, saj boste le tako lahko uživali v sproščanju s pomočjo vodnega curka. Pravilen položaj pomeni, da do objekta z lahkoto dostopamo in ga čistimo. Prav tako naj kad ne ovira dostopa do druge kopalniške opreme.

Glede na to, kam jo želite umestiti, so na voljo tri vrste kadi: notranja masažna kad, zunanja kad za uporabo na prostem in prenosna masažna kad, ki jo lahko uporabljamo tako v zaprtih prostorih kot zunaj. Prenosne kadi so najboljša izbira, kljub temu da jih lahko uporabljamo le, če sta zraven izbranega mesta napeljana filtracijski sistem in sistem za črpanje vode. V njih je zlahka prostor za šest oseb, kupite pa jih lahko v skoraj kateri koli poljubni barvi.

postable_tub_prenosna_kad.JPG

Privlačne masažne kadi za vrt ali teraso

Omislite si lahko tudi masažno kad z oblikovani prostori za sedenje, ki je na voljo tako za zunanje kot bivalne prostore, primerna pa je predvsem za sproščanje v urbanem okolju. V tovrstni kadi so sedeži že izoblikovani, filtracijski sistem in sistem za delanje mehurčkov pa sta vgrajena v ohišje.

Posebno privlačne so masažne kadi za vrt ali terase. Vodni učinki pridejo pri zunanjih površinah oziroma v stiku z naravo še posebno do izraza. Zunanje masažne ali hidromasažne kadi so lahko vgradne ali nadgradne. To pomeni, da so lahko montirane pod nivo zemlje ali pa so postavljene na teraso. Izbor je odvisen od osebnih želja in možnosti lokacije, na katero boste kad postavili. Če imate lastno dvorišče in lahko kopljete v tla, so vaše možnosti neomejene. Če pa boste kad postavili na teraso, boste najverjetneje izbrali nadgradno.

Vzdrževanje s spiranjem in razkuževanjem

Vzdrževanje kadi je lahko težavna naloga, ki pa si jo olajšate, če jo pred vsako uporabo in po njej sperete in razkužite. Tako namreč odstranite škodljive bakterije, ki se zaredijo v šobah, če ne poskrbite za redno čiščenje. Redno pregledujte tudi sistem za črpanje vode. Priporočamo vam, da se pred vstopom v večjo masažno kad oprhate, saj vam tako ni treba razkuževati vode.