Nekaj idej vam ponujamo v nadaljevanju. Tudi če si ne upate biti tako zelo drzni, nič hudega. Veliko spremembo boste naredili že z drugačno ali nenavadno postavitvijo parketa ter kančkom barve.

Les

Zakaj bi se zadovoljili z enobarvnim parketom? Z nekaj dodatki v temnejši barvi boste poskrbeli za zelo atraktiven videz, tako pa boste tudi zelo učinkovito razdelili posamezne prostore. Temnejše in svetlejše odtenke parketa lahko zložite tudi v zelo zanimive vzorce ter enostavno "skrijete" morebitne praske in madeže. Lahko pa uporabite tudi različne materiale, denimo les in kamen ali les in keramiko, ter teksture.

exquisite_flooring_details_brazilian_cherry_wood_floors_granite_flush_transoms.jpg

Ste kreativni? Potem bo tale rešitev kot nalašč za vas. V roke vzemite čopič in svoj parket osvežite z grafičnim vzorcem po vaši izbiri. Če pa želite doseči dramatičen videz, tla prebarvajte s črno barvo. In ne skrbite – če se boste tega lotili na pravi način, soba ne bo delovala temačno, ampak čutno in sofisticirano.

Steklo

Kaj pa, če bi tla prekrivalo steklo? Preden se odločite zanj, sicer pomislite na to, kaj se bo videlo skozenj. S steklenim podom boste sobi pod njim dali dodatno svetlobo, kar je še posebno dobra izbira, če je spodaj, denimo, knjižnica.

Ploščice

Z velikimi rdečimi ploščicami boste prostor vizualno povečali in ga poživili. Klasične ploščice pa lahko poživite z nekaj barvitimi kosi in prostor naredite veliko bolj atraktiven.

ceramic_tile_decorative_pattern.jpg

Lahko pa se odločite za temnejšo in svetlejšo različico ploščic in jih na tla položite izmenjujoče – bodisi tako, da dobite kockast (ali karo), črtast ali pa povsem naključni vzorec. Izbira je vaša. Pustite domišljiji prosto pot.

Linolej

Združite linolej v več različicah. Z vzorčastim prekrijte pod v jedilnici ali šank, kuhinjo pa obložite z enobarvnim linolejem v svetlejšem odtenku. Če nimate denarja za nov linolej, lahko starega, če je enobarven, preprosto prebarvate po vašem okusu ali nanj narišete vzorce.

Več idej, kako uporabiti talne obloge na zanimiv način, najdete v naši fotogaleriji.