Vrnitev k naravi

Surovi les v prostoru predstavlja neke vrste vrnitev k naravi, ki je bila od nekdaj navdih pri opremljanju interierja. Organske oblike lesa, ki jih videvamo v naravi, postajajo del notranjega prostora in se s svojo prvinskostjo močno zoperstavljajo modernim linijam pohištva.

Kontrast

Takšni kontrasti notranjim oblikovalcem ponujajo veliko svobodo pri načinu oblikovanja in kombiniranju pohištva, z njimi pa je moč prostor narediti zelo atraktiven, dinamičen in originalen.

wood_and_concrete_interior_design_idea_by_afgh_1_470x408.jpg

Stenska dekoracija

Surovi les lahko uporabimo kot stensko dekoracijo namesto umetniške slike ali skulpture. Na steno jedilnice ali nad sedežno garnituro v dnevni sobi pritrdite kos neobičajnega in atraktivnega lesa in presenečeni boste na spremenjenim videzom prostora. Z lesom lahko prekrijete celo steno. Izberite eno od sten prostora, ki jo želite poudariti. Surovi les lahko uporabite tudi kot kontrast vsem stilom vaše notranje opreme, čudovito pa se vključi v rustikalni stil.

Del sobe

S surovim lesom lahko opremite del sobe – na primer delovni prostor v dnevni sobi. Takšna miza in stol sta zelo funkcionalna, obenem pa delujeta kot zelo zanimiv prostorski detajl, ki bo s svojim dizajnom in materialom pritegoval pozornost vaših gostov.

Miza in stoli iz surovega lesa

Čeprav surovi les kot del notranje opreme deluje prvinsko, pa je pogosto zaščiten in obdelan. Takšen les lahko uporabimo tudi za izdelavo jedilne mize in stolov. Zelo atraktivna kosa pohištva sta miza ali stol iz transparentnega stekla z nogami iz surovega lesa. Če želite, da je jedilna miza v celoti izdelana iz lesa, vam priporočamo, da na zgornji del položite stekleno ploščo, saj les ni praktičen za vzdrževanje. Tako boste lahko še vedno opazovali strukturo in teksturo lesa, rešili pa boste problem čiščenja. Ob takšno mizo lahko kot kontrast postavite moderne stole.

dining_table_at_table_wood_furniture_original_from_reclaimed_materials.jpg

Štori

Originalen videz prostora boste dosegli tudi, če boste vanj namestili štore. Lahko vam služijo kot stoli ob jedilni mizi ali pa kot tabureji ob sedežni garnituri. Za udobnejše sedenje nanje položite blazine. Štori bodo poudarili prisotnost narave v vašem prostoru, obenem pa bodo poskrbeli za kontrast ob siceršnjih enostavnih geometrijskih linijah pohištva.

Svetila

Surov les je lahko tudi okrasni element svetil, bodisi samostojno bodisi v kombinaciji z drugim pohištvom iz surovega lesa. Tudi če boste izbrali takšnega zelo enostavnih oblik, boste dobili zelo atraktiven dizajnerski kos pohištva.