Zgradbo je gradbena ekipa postavila na območju z močnimi gradbenimi omejitvami. Arhitekti so se poigrali z njeno obliko in tako v enem združili podobo starih ljudskih brunaric, značilnih za švicarsko podeželje, in sodobne arhitekturne linije.

svicarska_hisa_v_kraju_genolier_3.jpg

Objekt je prilagojen topografiji

Objekt so prilagodili obstoječi topografiji, tako da se zlije z rahlo nagnjenim hribčkom, ki stavbo obdaja. Sprednji del hiše z glavnim vhodom se nahaja na vrhu hribčka, od koder lahko stanovalci dostopajo do bivalnih prostorov, nameščenih v zgornjem in nižje ležečem nadstropju.

svicarska_hisa_v_kraju_genolier_2.jpg

Območje vhoda tako na prvi pogled namiguje, da je zgradba enoetažna, čeprav se spodaj skrivata še medetaža in eno nadstropje z veliko zunanjo teraso.

genolier_301111_01.jpg

Bivalni prostori

V medetaži so nameščene spalnica za starše in otroške sobe s prostorno teraso. V najvišjem nadstropju se razprostirajo dnevni prostori s kuhinjo in jedilnico, medtem ko so v najnižjem nahajajo notranji bazen in domača delavnica.

svicarska_hisa_v_kraju_genolier_5.jpg

Stanovalci lahko z vseh strani občudujejo mogočno pokrajino med Alpami v daljavi in Ženevskim jezerom. Hiša, izdelana iz betona in obložena z lesenimi macesnovimi deskami, namreč briše meje med oddaljeno krajino in bivalnimi prostori.