Prednosti

Namesto klasične budilke v obliki ure vas lahko zjutraj prebudi kar alarm na mobilnem telefonu. Tako ne potrebujete dve napravi, temveč lahko uporabite le eno, ki vam služi za več namenov. Telefoni se že nekaj časa ne uporabljajo samo kot telefoni, ampak lahko z njimi nadomestite tudi uro, radio in predvajalnik glasbe ter celo televizijski sprejemnik. S tem pa prihranite prostor.

Če imate v spalnici nameščen računalnik ali televizijski sprejemnik, boste lahko zvečer pred spanjem gledali priljubljen film ali oddajo oziroma na računalnik igrali igrice. Preko računalnika lahko tudi komunicirate s prijatelji oziroma se poslužujete drugih zabavnih aktivnosti, preden v postelji zaspite. Če ste eden tistih, ki radi delajo pozno v noč, lahko računalnik uporabljate tudi za večerno delo, brez da bi motili sostanovalce v drugih prostorih.

tehnologija_v_spalnici.jpg

Pomanjkljivosti

Prednosti uporabe vsakdanjih tehnologij v spalnici torej poznate, kaj pa pomanjkljivosti? Če imate v spalnici televizor ali računalnik z odlično internetno povezavo, se zna hitro zgoditi, da boste večino prostega časa preživeli ravno v tem prostoru. V primeru, da imate sostanovalce, televizor raje premaknite v dnevno sobo ali drug skupni prostor, da se izognete pomanjkanju interaktivnosti z drugimi.

Če spalnico delite s partnerjem, ga lahko z uporabo telefona, računalnika ali druge naprave, motite, če denimo delate pozno v noč, ko druga oseba poskuša zaspati. Zato v tem primeru v spalnici shranjujte čim manj naprav, saj vas bo to spodbudilo k pogovarjanju in neposredni komunikaciji. Glede na to, koliko tehnologij vsak dan uporabimo, je vedno dobro, da najbolj intimni kotiček doma ostane zavetišče brez naprav, kjer si lahko spočijemo glavo. Svetujemo vam, da v spalnici shranjujete le mobilni telefon, medtem ko večje naprave, kot so računalniki in televizorji, umestite v druge prostore domovanja.