Zanimiv dizajn in padajoče sence

Bivališče se ponaša z zanimivim geometrijskim dizajnom. Zaradi nezazidanih mest v zunanji podobi hiše, ki služijo kot terase, hiša po zasnovi nekoliko spominja na zgradbo iz legokock. Te vgrajene terase skupaj z okni na vogalih hiše in drugimi odprtinami poskrbijo za dodatno senco in pripomorejo h kontrastnejši podobi stavbe. Učinek, ki ga imajo takšne sence na stavbo, je pravzaprav tradicionalni element helenistične arhitekture.

1322788014_mg_2_666x1000.jpg

Hiša kontrastov

Na hiši nenehno nastajajo kontrastne kombinacije svetlega in temnega, trdnega in praznega. K osupljivi končni podobi pa pripomorejo tudi materiali. Arhitekti so uporabili kamen iz črne lave, ki še bolj poudari igro senc in njihov učinek, prav tako lesene pergole in teksturiran omet iz naravnega peska. Tako je nastalo lepo, moderno in prijazno bivališče. Za igro svetlobe v notranjosti poskrbijo zanimivo postavljena svetila, okna in line.

1322789258_mg_10_1000x667.jpg

Vrt na strehi daje končni podobi hiše le še piko na i, hkrati pa skrbi za njeno izolacijo pred vročino ali mrazom. Poleg tega ustvarja tudi kontrast med naravnim in umetnim, ki dopolnjuje nasprotje med svetlim in temnim. Dnevno premikanje svetlobe, sezonsko cvetenje in venenje rastlin na vrtu in v okolici ter postopno staranje lesa, kamna, betona in kovine iz hiše ustvarjajo živ prikaz minevanja časa.

Več fotografij te zanimive in razkošne hiše v Grčiji si lahko ogledate v naši fotogaleriji.