Navdih za opremljanje lahko poiščemo pri bolj ali manj znanih oblikovalcih, ki so z enim kosom pohištva ali druge opreme pričarali dramatičen in nepozaben bivalni prostor.

Velikanski kos pohištva

Posebno velika oblazinjena klop neobičajne oblike v stilu Alice v čudežni deželi bo s svojim muhastim šarmom poživila sicer preprost stil mize in stolov v jedilnici, odetih v kombinacijo nevtralnega svetlega in črnega lesa za boljše ravnotežje sobe. Uporaba simetrije ter minimalna barvna paleta in izbira  materialov in dizajna uravnoteži videz prostora. Podobo elegantno dopolni črnorjavo ogledalo, ki je obešeno nad usnjeno klopjo, da ta del prostora še bolj pritegne pozornost.

v_trendu_veliko_pohistvo.jpg

Namesto klopi podoben učinek dosežete z enim ali največ dvema velikanskima stoloma. Stola postavite simetrično na skrajna robova jedilne mize, ob obe daljši stranici mize pa postavite preprosto leseno klop, ki naj bo enakega dizajna kot miza. Tako se namreč izognete prenatrpanemu videzu. Prevelik stol, klubsko mizico ali drug kos pohištva lahko umestite tudi v dnevno sobo ali spalnico; če izberete nevtralno črno barvo, pa ga lahko kombinirajte tudi z veliko svetilko ali ogledalom v enakem stilu in barvi.

Vpadljiva umetniška dela

Tako majhen kot večji prostor dobita posebno vzdušje, če vanju umestite enega ali več večjih elementov notranje opreme. To je lahko tudi barvita umetniška slika, ki zavzema skoraj vso steno. Zraven nje postavite posebno široko jedilno mizo in vpadljiv lestenec ter preproste enobarvne stole čistih linij in običajnih dimenzij. Kombiniranje večjih kosov je lahko videti prav očarljivo, če je preostali prostor minimalističen.

v_trendu_velika_slika.jpg

Velika ogledala

Zaradi ogledal je prostor videti večji in svetlejši, saj odsevajo svetlobo. Zato dnevno sobo, spalnico, hodnik ali predsobo opremite s prevelikim zrcalom, katerega okvir se povsem ujema s stilom druge opreme. V ta del sobe dodajte le en salonski stol iz razkošnega materiala in na okna težke zavese, ki naj zakrivajo celo steno.

Če večje ogledalo obesite v predsobo, se zraven odlično poda velika umetnina ali drug dodatek, ki že takoj ujame vaš pogled. Zelena skulptura v obliki žoge v ta prostor vnese kanček barve in teksture.

v_trendu_veliko_ogledalo.jpg

Prevelike svetilke in lestenci

V trendu so ogromne svetilke in lestenci, ki so videti skoraj preveliki. V Ikei lahko najdete velikansko svetilko Maskros light v obliki regrata, ki se zaradi svetle bele barve in teksture zlije s preostankom sobe, tako da je ta še vedno zračna in odprta. Nizozemski oblikovalec Bertjan Pot pa je zasnoval podoben lestenec Moooi Random Light z umirjenim klasičnim dizajnom. Priporočamo vam, da barvno in stilsko ujemajoč se lestenec postavite neposredno nad klubsko ali jedilno mizo.

V okolici doma

Večje svetilke pa nesite tudi ven, na teraso ali verando. Na sredino terase obesite nenavadno veliko lanterno, ki je v primerjavi s hišo videti ravno pravšnja. Sklada naj se s podobo hiše in opremo terase, da ne izstopa preveč.

Več fotografij trendovskih prostorov z osupljivimi elementi nenavadne velikosti pa si oglejte tukaj.