Kako izdelati aranžma?

Potrebujete cvetlično gobo za osnovo, saj je izdelovanje aranžmaja veliko lažje. Gobo namočite v vodi, da je dobro prepojena. Dodajte ji nekaj kapljic belila, saj preprečuje rast bakterij, zaradi česar bodo rože dlje zdržale. Izberite posodo za aranžma ter gobo obrežite tako, da ustreza velikosti in obliki posode. Cvetlicam odstranite odvečno listje in steblo in jih zatikajte v gobo po občutku. Vmes dajte še nekaj zelenja, kot je praprot, ki bo zapolnilo praznino.

Vse strani poskusite uravnovesiti, da ne bo preveč velikih cvetlic na eni ali premalo na drugi strani. Tudi barve razporedite čim bolj enakomerno. Aranžma lahko popestrite še z dekorativnimi dodatki. Če v vaši jedilnici prevladuje določen barvni vzorec, cvetlice uskladite z njim. Nekaj cvetlic za aranžma lahko kupite v cvetličarni, nekaj pa jih naberete na domačem vrtu, če imate to možnost.

_429.jpg

Cvetlične dekoracije

Za dekoracijo celega stanovanja pa lahko uporabite tudi lončnice in cvetlice v vazah. Živahne cvetlice lahko postavite v vazo komplementarne barve ali v steklen kozarec, okrašen s prav tako barvitimi koraldami ali bleščicami. Temna posoda s kovinskim leskom, v kateri kraljuje elegantna cvetlica temne barve, izžareva sofisticiranost in glamur.

wedding_table_centerpieces.jpg

Če vam je všeč naravnejši videz, lahko za posodo uporabite naravni objekt, kot je velika školjka, ki jo napolnite z mahom in umetnimi ali pravimi cvetlicami. Izberete lahko tudi majhno, izvotljeno vejo, v katero postavite lonček ali kozarec, ki ga napolnite s cvetlicami. Kot posoda za cvetlice vam lahko služi gospodinjska posoda, zalivalka za rože, skodelica… Preprosto dekoracijo lahko naredite tudi tako, da lepo posodo napolnite z vodo in vanjo daste nekaj cvetov in dišečih svečk.