Biti pa mora tudi atraktivnega videza tako kot ostalo pisarniško pohištvo, saj boste v lepem prostoru veliko bolj produktivni. Nekaj nasvetov za izbiro dobrega pisarniškega stola vam ponujamo v nadaljevanju.

Ergonomičnost in udobje

Najbolj pomembna je ergonomičnost stola. Potrebujete takšnega, ki se bo prilegal vašemu telesu in ga ustrezno podpiral, sicer vas bodo boleli vrat in sklepi. Neustrezen stol lahko zmoti tudi pretok krvi v vašem telesu in dihanje, zaradi česar se boste zelo težko skoncentrirali na vaše delo. Ergonomičen stol omogoča številne nastavitve, od dviga in spusta ter nagiba sedala do nagiba hrbtišča ter dviga in spusta naslonjal za roke. Za udobnejše sedenje izberite oblazinjeno sedalo. To je lahko iz različnih materialov, pazite le, da se bo, ko se boste nanj usedli, oblikovalo po vašemu telesu. Oblazinjeno sedalo bo vašo težo enakomerno razporedilo po vsem stolu. Če se vaše telo hitro pregrejte, kupite mrežasto sedalo, saj to omogoča ventilacijo zraka.

Preden se odločite za stol, ga preskusite. Da je dober, boste vedeli, če boste lahko na njem nemoteno dihali. Z nogami se morate dotikati tal. Rob stola ne sme prekinjati pretoka krvi v zadnjem delu kolen. Ko sedite, mora stol podpirati vašo hrbtenico, vaše rame pa morajo biti v vzravnanem položaju. Sklonite se naprej, kot da bi delali. Če se počutite udobno v različnih položajih, je to pravi stol za vas.

healthy_office_chair_by_karim_rashid_500x365.jpg

Stil

S pisarniškim pohištvom lahko naredite precejšnji vtis na vaše stranke. Z dobro razporeditvijo boste dali vedeti, da ste organizirani in da veliko pozornosti namenite detajlom. Izberite takšen stol, ki se bo ujemal s podobo in kulturo vašega podjetja ter seveda vašim ostalim pohištvom.

Klasičen lesen bankirski stol bo šel čudovito skupaj z vintage videzom, usnjeni direktorski pa s tradicionalno pisarniško opremo. S slednjim boste dajali vtis moči in uspešnosti. Če je vaše delo bolj kreativne narave, izberite plastičen ali aluminijasti stol. S pohištvom iz lahkih materialov boste domači pisarni dali vtis inovativnosti.

Veliko ljudi meni, da mora za stil žrtvovati udobje. A to nikakor ne drži. Slednje mora vedno imeti prednost pred prvim. Blazine, ki podpirajo vaš ledveni del, in oblazinjeni ročaji ne bodo pokvarili videza vaše pisarne, bodo pa zato vaši sodelavci z njimi veliko udobneje opravljali svoje delo.

deluxe_ergonomic_office_chair.jpg

Materiali in sestavljanje

Na trgu je veliko okolju prijaznih pisarniških stolov. Poskusite najti takšnega iz recikliranih materialov in/ali pa se pozanimajte, v kolikšni meri se bo po uporabi dalo reciklirati stol, ki ga nameravate kupiti. Ne pozabite povprašati tudi, kako zahtevno je stol sestaviti. Stole z manj sestavnimi deli boste sestavili hitreje od stolov z veliko sestavnih delov, obstaja pa tudi manj možnosti, da ga boste zlomili. Seveda pa lahko za to delo najamete tudi zunanjo pomoč.