Connemara, kot se ta novi dom imenuje, stoji v istoimenskem kraju sredi značilnega irskega podeželja. Nastal je iz elegantne združitve dveh starih počitniških hiš, izdelanih iz lepo zloženega lokalnega kamna, ki se vizualno povsem ujema z nižje ležečimi kamnitimi zidovi. Le-ti namreč krasijo vso okoliško krajino, saj so postavljeni zato, da pomagajo preprečevati erozijo.

connemara_zdruzeni_kamniti_hisi_3.jpg

Prozorno ohišje poveže dve koči v eno

Glavni vhod je pravzaprav vgrajen v stekleno ohišje, ki sicer ločena objekta med seboj poveže. Ohišje je izdelano iz jeklene konstrukcije in zastekljeno, po obliki pa posnema prvotno obliko zgradbe in naklon strehe. Stekleni predel omogoča vertikalno prezračevanje obeh kamnitih hišk, ki sta povezani z osrednjim betonskim stopniščem.

connemara_zdruzeni_kamniti_hisi_5.jpg

Povezanost z naravo

Stanovalci lahko skozi zastekljene dele hiše občudujejo razgled na morje in gorsko krajino v daljavi. V steno prve zgradbe, v kateri sta umeščeni kuhinja in jedilnica, so dodana dvodelna steklena vrata, ki se lahko povsem odprejo za boljšo povezavo z naravo. Na nasprotni strani pa so v debelo kamnito steno, z notranje strani dokončano z ometom, vgrajena še dodatna manjša okna.

Več posnetkov tega čudovitega domovanja na irskem podeželju pa si oglejte v naši fotogaleriji.