Domovanje je tako sestavljeno iz dveh delov: prenovljenega starega skednja in bivalnih prostorov, ki so zgrajeni v podaljšku zraven kamnite hiše. Ta podaljšani del z velikimi okni ima zeleno ostrešje, na katerem je posajena trava; ker je zadnji del objekta prislonjen neposredno ob hrib, pa je videti, kot da se streha zlije s hribom.

Ohranjena prvotna podoba

Zgradbi sta tako postavljeni na rahlo nagnjeno travniško pobočje, obdano z listnatimi gozdovi, med njima pa je urejena odprta terasa z betonskimi tlemi, kjer lahko stanovalci uživajo na svežem zraku in v razgledu na visoke gorske vrhove v daljavi. Arhitekti so ohranili prvotne poteze rustikalne stavbe, saj so želeli čim manj spremeniti podeželsko okolje.

prenovljen_kamniti_skedenj_z_dograjenim_delno_podzemnim_podaljskom_1_b.jpg

Podaljšan del doma so zgradili z namenom, da bi ustvarili nove bivalne prostore (sobo za goste in odprt večnamenski prostor), garažo in domačo delavnico. Samo skedenj je namreč premajhen. Obenem pa so arhitekti po naročilu stranke želeli, da tudi na novo zgrajen podaljšek stilsko ne izstopa iz rustikalne okolice, ampak se z njo zlije.

Ob fasadi podaljšanega dela je zložena skladovnica drv

Bivališče tako od zunaj kot od znotraj odraža okoliško naravo in je ne poskuša spreminjati – še posebno očarljiva je na primer skladovnica drv, zložena ob spodnjem delu fasade podaljška. Zaradi drv je cel objekt sprva videti, kot da je namenjen le shranjevanju lesenih polen, a ko ga pogledamo od bližje, vidimo, da v sebi skriva mnogo več.

prenovljen_kamniti_skedenj_z_dograjenim_delno_podzemnim_podaljskom_5.jpg

Več posnetkov tega impresivnega domovanja pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.