Domovanje deluje prijazno in domače, hkrati pa je poskrbljeno za udobje in razvajanje prebivalcev. Hiša je bila zgrajena že leta 1917, vendar pa so jo vseskozi skrbno prenavljali, tako da je še vedno v odličnem stanju. V njej je poleg kuhinje še šest prikupnih sob in domača pisarna v kleti, ki jo lahko po potrebi preuredijo v sobo za goste. Dnevna soba je tako v pritličju kot v zgornjem nadstropju, kjer so tudi spalnice. Klet je pravzaprav en sam velik prostor, v katerem so po tleh ploščice. Te so položene tudi na verandi, po kateri je vstop v hišo.

residence_helsingborg_attic_bedroom.jpg

Prijazen in očarljiv interjer

Leseni elementi dajejo bivališču prijazen in topel značaj. Pohištvo sestavljajo večinoma leseni kosi starinskega videza. Takšne so na primer mize in omarice ter tudi velika postelja v spalnici. Tla so v večini sob lesena, vendar pa se parket razlikuje med seboj, saj je iz različnih vrst lesa in različnih barv. V pritličju je na primer položen parket v vzorcu ribje kosti. V nekaterih sobah so vidni tudi izpostavljeni tramovi, ki prav tako kot drugi leseni elementi prostoru dajejo domačnost.

Umetniška dela v toplih barvah poživijo interjer in poskrbijo za nekaj modernejšega pridiha. Sodobneje opremljeni sta tudi kuhinja in kopalnica, verjetno tudi zato, ker je v njiju pomembna tudi funkcionalnost. Delovne površine v kuhinji so iz nerjavečega jekla, tako kuhinja kot kopalnica pa sta urejeni v črnobeli kombinaciji. V hiši sicer prevladujejo tople barve, predvsem v spalnici in spodnji dnevni sobi.

residence_helsingborg_licing.jpg

Udobje bivanja

Za dobro osvetljenost poskrbijo velika okna in visok strop. Ker hiša stoji na nekoliko dvignjenem terenu, se z oken ponuja čudovit razgled na okoliško pokrajino. Prebivalci lahko posedijo na terasi, se okopajo v masažnem bazenčku ali pa utrgajo kak sadež s starih dreves na vrtu. Izbirajo lahko med jabolki, figami, hruškami, slivami in češnjami. Ko je hladneje, se lahko pogrejejo ob kaminu v spodnji dnevni sobi ali pa se v zgornji dnevni sobi namestijo na udoben usnjen kavč in si ogledajo film na velikem zaslonu.

Kakšni so videti drugi prostori v tej čudovito opremljeni švedski hiši, pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.