Če nameravate polepšati ozek in dolg prostor, prebarvajte stene v tri različne barve, med katerimi lahko izberete tudi eno temnejšo, s katero prebarvate del ene stene. Da bi bila soba videti večja, na temnejšo stran ob steno namestite veliko ogledalo, ki ga postavite kar na tla. Ogledalo lahko postavite tudi nasproti oknu, tako da bo odsevalo naravno svetlobo in razgled na okolico.

Prostor razdelite na več območij

Največ prostora v sobi naj zavzema postelja, umestite pa jo v pravilen položaj, ki bo omogočil kar največji izkoristek prostora. Izogibajte se nočnim omaricam, saj se namesto njih splača izbrati visoke predalnike. Če je soba zelo dolga, izkoristite prostor pri tleh: s pomočjo barv, pregradnih zaves, pohištva ali preprog ga razdelite na več predelov.

dolga_ozka_spalnica.jpg

Svetujemo vam, da ločite območje za spanje s posteljo od drugega prostora, saj tako ustvarite več uporabnih delov sobe in razbijete dolžino prostora. Za pridih elegance pa ob okna namestite očarljive zavese, ki naj se barvno ujemajo z dekoracijo.

dolga_ozka_spalnica_2.jpg

Bodite ustvarjalni, a ne pretiravajte

Dekoracija ozke in dolge spalnice naj odraža vašo kreativnost. Če želite v sobi imeti televizor, ga obesite na na steno, saj s tem prihranite ozek prostor pri tleh. Okrasite lahko tudi strop in zamenjate posteljnino z enobarvno ali takšno s črtastim vzorcem, ki bo še dodatno poudarila dolžino prostora. Omislite si tudi središčno točko sobe: okroglo ogledalo z nenavadnim okvirjem, poudarjeno vzglavje postelje ali drug opazen dekor.