Danes lahko vtis naredite predvsem z barvo, zato postaja eksperimentiranje z barvami vhodnih vrat vse pogostejše.

Črna vrata

Med najbolj priljubljenimi barvami za vhodna vrata je črna. Ta simbolizira avtoriteto, starost, izkušnje in resnost in zato napravi močan vtis. Ker so fasade po navadi svetle, jim črna predstavlja močan kontrast. Če so vrata v celoti črna, jih lahko poživijo dodani elementi, kot so zaključne letvice ali vratna tolkala. Črna barva vhodnih vrat je tudi značilna za večino kultur, ki sicer uporabljajo različne oblike vrat in načine rezljanja.

black_front_door_design_ideas_5.jpg

Vijolična vrata

Vijolična vhodna vrata zunanji podobi hiše dodajo nekaj živahnosti. Če jih boste kombinirali s temno rjavo, gorčično rumeno, svetlo zlato ali oranžno barvo, boste dosegli moderen in sofisticiran videz. Lahko jih tudi dopolnite z zlatimi ali srebrnimi kljukami in zapahi za bolj klasičen videz. Nekateri verjamejo, da bosta skozi vijolična  vrata v vaše življenje vstopila tudi uspešna kariera in zdravo življenje, saj naj bi ta barva predstavljala dom, v katerem je polno obilja in zdravja. Vijolična vhodna vrata pa poleg tega simbolizirajo tudi modrost, bogastvo in moč.

purple_front_door_design_ideas4.jpg

Zelena vrata

Zelena predstavlja naravo, zato z njo pokažete, da vam je mar za okolje. Zelena barva sicer predstavlja idejo upanja in rasti ter nosi pozitivno energijo. Če se boste odločili za takšno barvo vhodnih vrat, je dobro, če vaš dom obdaja veliko zelenja, tako da so vrata usklajena z okolico. Za kak dodaten element, kot  so zelen predpražnik ali cvetlični lončki, lahko poskrbite tudi sami. Zelena barva vrat ustreza tako bolj ''robustnim'' modelom kot tudi minimalističnemu dizajnu vrat.

Seveda pri izbiri barve in modela vhodnih vrat svojega doma upoštevajte celotno zunanjo podobo hiše, pa tudi njeno okolico. Več modelov vhodnih vrat v različnih barvah si lahko ogledate v naši fotogaleriji.