Bela barva

Po možnosti čim več elementov prebarvajte v belo barvo. Bele naj bodo kuhinjske omarice in stene, ki jih popestrite z novim lesenim pultom oziroma delovno površino ter lesenimi talnimi oblogami.

Osredotočite se na zid

Na še nezapolnjeno steno namestite odprt sistem polic, s katerim navidezno povečate in odprete majhen prostor. Omislite si preproste bele police, na katere nato razstavite lepo okrašene krožnike, skodelice in drugo posodo.

Eksperimentirajte z lesom

Če te možnosti za zdaj še nimate, na kuhinjski otok položite nov kuhinjski pult in dobili boste novo površino za pripravo hrane.

stara_nova_kuhinja.jpg

Kontrasti

Razmišljajte izven konvencionalnih okvirjev in se namesto klasičnih granitnih ali marmornatih pultov odločite za lesene delovne površine, na primer iz mahagonija.

Kuhinji dodajte dramatičnost

V še tako majhen kuhinjski prostor lahko vnesete dozo glamurja, če kombinirate razkošni lestenec in starinski hladilnik. Ustvarite si tudi svoj lastni kuhinjski otok, ki ga lahko izdelate iz lesenih delov stare omare.

Hitre spremembe podrobnosti sobe

Stare kuhinjske omarice na hitro osvežite in jim popolnoma spremenite videz, če jim zamenjate tečaje in ročaje. Nepozabno podobo boste pričarali tudi, če na polico v bližino okna postavite ročno izrezljane okrasne predmete in detajle.

nova_kuhinja_je_stara.jpg

Prostor naj zadiha

Kuhinjskih elementov ob steno ne postavite tako, da zavzemajo površino vse od enega konca kuhinje do drugega, temveč med zaprte omarice vgradite tudi odprte police, da ustvarite bolj dinamičen in funkcionalen prostor.

Organizirajte se

Pospravite nered, saj je bolj organiziran prostor videti privlačnejši. Lonce lahko obesite na posebno držalo z ročaji, ki visi s stropa; odvečno posodo pa pospravite v zaprte omare pod kuhinjskimi pulti, ali v shrambo, če je še kaj prostora.