Sedežna garnitura Revolve, s katero je zagrebški Kvadra Design že v začetku letošnjega leta pritegnil veliko pozornosti na mednarodnem sejmu pohištva Imm cologne v Kölnu, je osvojila eno od svetovno najpomembnejših dizajnerskih nagrad red dot (Red Dot Award).

zofa_red_dot_nagrada_2.jpg

Inovativen kavč se spremeni v posteljo

Kvadra Design je tako postalo prvo hrvaško podjetje iz pohištvene industrije, ki je prejelo to prestižno priznanje. Inovativnost zofe se kaže že v njeni obliki, saj se lahko enostavno obrne za 180 stopinj in se iz zofe za sedenje transformira v udobno ležišče za spanje.

zofa_red_dot_nagrada_3.jpg

Med drugim je kavč napolnjen z istim polnilom, kot ga uporabljajo za posteljne vzmetnice, v celoti pa je prekrit s tkanino, ki prekriva tudi mehanizem za rotacijo zofe. Zaradi dinamične oblike in dvojne funkcije tega kosa pohištva se ta lepo poda tako v majhna stanovanja kot v večje domove.

zofa_red_dot_nagrada_4.jpg

Priznanja bodo uradno podelili julija

Svečana podelitev red dot nagrad se bo odvijala v nemškem Essnu, 2. julija 2012, v znamenitem gledališču Aalto, dan pozneje pa se bodo odprla tudi vrata razstave nagrajenih izdelkov, ki si jih bo moč ogledati v muzeju red dot dizajnov v sklopu dizajnerskega centra Nordrhein-Westfalen, organizatorjev projekta.