Prvotno so opeko in kamen uporabljali predvsem za oblaganje zidov kleti, stropov in območja okoli kamina oziroma dimnika, vendar pa ju lahko danes uporabimo tudi za kreiranje določenega stila notranje opreme. Če ste naveličani belih betonskih zidov, ki običajno obdajajo prostor, del stene polepšajte s kamnitimi ali opečnatimi ploščami.

Opeko in kamen uskladite z opremo prostora

V sodobno urejenih prostorih ne gre več brez klasičnih gradbenih materialov, ki so postali del notranjega dizajna: gole opeke, naravnega ali umetnega kamna ter ne nazadnje tudi (recikliranega) lesa. Čeprav imajo stene, obložene z opeko, svoj izvor v srednjeveškem času, je prav neverjetno, kako so lahko videti tudi čisto sodobno in trendovsko. Opeka se poda celo v klasičen dizajn prostora, tako da je primerna za skoraj vse vrste prostorov.

brick_stone_concrete_interior_bachelor.jpg

Gradbeni materiali kot del interjerja so še posebno lep poudarek dnevnih sob, prodirajo pa tudi v druge prostore. Izpostavite jih, da zavzamejo osrednje mesto v prostoru, in jih kombinirajte s poenostavljenimi sodobnimi potezami sobe, recimo z belimi minimalističnimi zidovi, rjavimi talnimi oblogami ali nevtralno obarvanim pohištvom prečiščenih linij.

brick_stone_concrete_interior_rugs.jpg

Z opeko ali kamnom kreirajte središčno točko sobe

Odločite se lahko in z opeko ali po drugi strani kamnom obložite eno celo steno ali le del nje. Svetujemo vam, da ostale stene pustite bolj nevtralne, na primer prebarvajte jih v rjav ali siv odtenek. Druga možnost je, da namesto starinskega stila pričarate bolj sodobnega, če se odločite za drobne kose opeke. Opečnati zid kombinirajte z lesenim pohištvom, če se želite še bolj povezati z naravo, saj bo kombinacija teh naravnih materialov prostoru podarila domačen značaj.

brick_stone_concrete_interior_mid_century.jpg

Več primerov, kako v dizajn domovanja vključiti opeko ali kamen, pa si oglejte v naši fotogaleriji.